Musicalnieuws.nl

Ricky Koole vaste understudy Leoni Jansen in theatershow African Mama

The African Mamas, ook nu weer met Leoni Jansen, zijn twee jaar na hun succesvolle tournee Graceland weer in de Nederlandse theaters te zien. Met dit concert bedanken ze Miriam Makeba, ook wel Mama Africa. Het concert heet daarom ook ‘Siyabonga Makeba’, oftewel; ’Dank je wel Miriam Makeba’. Zangeres Ricky Koole wordt dit seizoen de vaste vervangster van Leoni Jansen op het podium. Iedere dinsdag staat deze veelzijdige artiest met de African Mamas op het toneel. Ricky heeft als zangeres haar sporen in de muziek verdiend. Sinds 1994 bracht ze verschillende cd’s uit en stond ze in vele theatervoorstelling. Momenteel is zij te zien in de RTL4 serie CMC.

The African Mamas brengen in hun nieuwe theaterconcert samen met Leoni Jansen een ode aan Miriam Makeba, de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo is Miriam Makeba ‘Mama Africa’. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

Op het ritme van haar hits als Pata Pata, Malaika en de Clicksong brengen de African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid nam van haar Nederlandse fans. Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die Zuid-Afrika in zware tijden perspectief bood.

Leoni Jansen is verantwoordelijk voor tekst en regie en doet, net als in het programma Graceland, weer mee op het podium. Leoni heeft altijd een bijzondere band met Zuid Afrika gehad en mocht ze voor Nelson Mandela optreden. ‘Het is een bijzonder theaterconcert met muziek, zang en inspirerende verhalen,’ zegt Leoni Jansen.

Praktische informatie:
Kaarten voor The African Mamas zijn verkrijgbaar via de websites van de theaters. De speellijst en aanvullende informatie is te vinden op www.wereldtheater.com