Musicalnieuws.nl

Resound Mind – Een mentaal feestje!!

Na het grote succes van Unsound Mind werd zusje Resound Mind opgericht. Hoe gaaf het ook is dat een groep zo succesvol is dat er een tweede groep kan worden gestart, de cijfers liegen er niet om.

Het bespreekbaar maken van thema’s rondom mentale gezondheid spreekt veel jongeren aan maar is tegelijkertijd dus ook een enorme uitdaging waar grote groepen mensen mee te maken krijgen. 
De kracht van Resound Mind zit hem in de cast. Een groep vol met pure karakters die op het podium zichzelf kunnen zijn en zich durven uit te spreken over de uitdagingen, problemen en (psychische) obstakels die zij (te hebben) overwinnen.
 
In een concertvorm met een gevarieerde setlist nam de cast ons mee in hun verhalen. Ballads afgewisseld met grote ensemblenummers, dans, spoken word performance; oude klassiekers en nieuwe musicalwerken alles zat in dit ruim twee uur durende orkest.
De grote diversiteit in nummers zorgt ervoor dat iedereen zijn, haar of hen moment heeft om te shinen.
De een doet dit met humor, de ander met een traan. De een via een krachtige zangstem en de ander via dans. Een speciale vermelding is er voor de Resound Mini’s die ondanks hun jonge leeftijd zowel zingend en dansend tegelijk hun bijdrage leverden.
 
Het publiek kon deze afwisseling waarderen en was in groten getale afgereisd naar theater het Lichtruim in Bilthoven. (Een tip voor Waze- rijders: de eerste hit stuurt je naar het lichtruim in Bunnik, leer van onze fout…! ;))
Van voor tot achter zat de zaal compleet vol en de enthousiaste cast kon dan ook rekenen op veel support.

En hoewel niet elk nootje spot on was hebben we vooral genoten van de zichtbare support en liefde tussen de castleden, het enthousiasme, de kwetsbaarheid en durf van deze geweldige cast.  
Mentale gezondheid verdient aandacht en ‘moet’ uit de taboesfeer, en met dit concert is Resound Mind erin geslaagd deze missie aan de man te brengen.
 
Door: Anniek de Wild

Producties Musical 2.0 - 2024/2025