Musicalnieuws.nl

Reprise Kiss Of The Spider Woman zo mogelijk nóg beter dan eerste versie

Op maandag 31 oktober ging de feestelijk reprise van Kiss Of The Spider Woman in het  Zonnehuis in Amsterdam van start en MusicalNieuws was erbij.

Vorig jaar schreven wij al een lovende recensie over Kiss Of The Spider Woman in het Zonnehuis en dit jaar kunnen wij na het zien van de reprise niet anders dan nóg enthousiaster zijn.

Er is door cast en creatives goed geluisterd naar de op- en aanmerkingen van bezoekend publiek en naar aanleiding hiervan zijn er kleine veranderingen aangebracht. Deze veranderingen maken dat onder andere het einde net even wat duidelijker is voor iedereen. Ook is er een kleine wijziging in de cast doorgevoerd: Roy Kullick speelt sinds paar maanden in de musical The Bodyguard en is daarom in deze reprise vervangen door Sven Nigel Blom. Sven heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Hij was eerder meerdere malen te zien op De Parade en bij het Internationaal Danstheater. In 2009 won hij de Jos Brink Genesius Penning voor uitzonderlijk talent.

De cast is, stuk voor stuk, nog steeds erg sterk en Sven past daar prima bij.
Over Alex Klaasen schreven wij vorig jaar al dat hij Molina musicalaward-waardig neerzette en wij hebben gelijk gekregen. Inmiddels weten wij dat hij inderdaad de Musical Award voor deze rol heeft gekregen!;
Deze award had evengoed naar René van Kooten kunnen gaan. René speelt Valentin, de tegenpool van Molina. René laat Valentin langzaam maar zeker ontdooien voor Molina, waardoor zijn haat gevoelens heel duidelijk steeds meer overslaan naar liefde voor de man. De zang van beide heren is prachtig en de stemmen kleuren echt heel mooi samen.

Marjolein Teepen speelt ook in deze reprise in haar eentje alle vrouwenrollen. Dit doet zij geweldig en vooral als Spinnenvrouw maakt zij ongelofelijk indruk, niet alleen qua spel, maar absoluut ook qua zang.
Respect ook voor de overige castleden (Mike Reus, Bastiaan Sparnaay, Michiel de Meyer en Thomas Kuipers) die met z’n vijven alle andere bijrollen voor hun rekening nemen. Bijrollen die bij de originele Broadway versie gespeeld worden door zo’n 26 personen. Van bewaker naar danser naar gevangene, ze doen het stuk voor stuk moeiteloos. Er wordt niet alleen op het podium gespeeld, want op diverse momenten in de show verschijnen de spelers door de hele zaal, waarbij de aandacht van het publiek nog eens extra en op een positieve wijze wordt opgeëist.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden, vertellen ze elkaar verhalen en langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één vervolgens onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

Dit is een van de musical pareltjes die iedere musicalliefhebber echt gezien moet hebben! Nog tot en met 20 november te zien in het Zonnehuis in Amsterdam. Voor de speellijst klik je hier

Klik hier voor ons fotoalbum