Musicalnieuws.nl

Repetities "Haal Het Doek Maar Op" zijn gestart

Haal het doek maar op is een nieuwe Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd.

Vandaag gingen de repetities van “Haal Het Doek Maar Op” officieel van start en producent Hans Cornelissen vertelde vol enthousiasme over het verhaal van de show, maar ook dat hij enkele van zijn “guilty pleasures” aan de show heeft toe gevoegd. Het verhaal lijkt meeslepend, hilarisch maar ook romantisch te worden.
Over een aantal populaire artiesten die elkaar ontmoeten bij de begrafenis van een wederzijdse vriend en vertellen over hun dromen, stiekeme verhoudingen, slaande ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop.
Soms lijkt de show heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan, maar dan toch ook weer niet. Er zitten wel 400 liedjes in de show, zo vertelt de producent. Niet alle liedjes worden in zijn geheel gezongen, maar veel ook in z.g. mash-ups. Denk aan liedjes zoals Spiegelbeeld, Ritme van de regen, Heel even, Mallebabbe, Telkens weer, Sammy, De Troubadour, Land van Maas en Waal, Sophietje, Brandend zand  en nog vele andere tophits.

Tijdens deze eerste repetitiedag werd de traditionele, maar zeer originele taart aangesneden.

Haal het doek maar op is vanaf januari in de Nederlandse theaters te zien.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
Musical 2.0 audities juni 2024