Musicalnieuws.nl

Repetities Beauty en het beest in volle gang

Op 21 december a.s. zal de première plaatsvinden van de nieuwe kerstvoorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht: Beauty en het beest. Na Jungleboek van vorig jaar is dit de tweede kerstvoorstelling in een nieuwe traditie

Beauty en het beest wordt gemaakt door Maas theater en dans in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor. Bij elke voorstelling zullen daarnaast een aantal plaatselijke jongeren meespelen.
Cast en crew zijn op dit moment volop bezig met de repetities voor deze voorstelling, die gebaseerd is op het aloude en bekende verhaal, waarvan de oudste versie stamt uit de 18e eeuw. Regisseur Moniek Merkx heeft zich voor deze productie vooral laten inspireren door de film van Jean Cocteau uit 1947.
Terwijl het décor nog volop in aanbouw is en de laatste hand wordt gelegd aan de kostuums speelde de cast afgelopen weekend, op zaterdag 25 november, voor de allereerste keer een doorloop van de gehele voorstelling. Plaats van handeling was de studio van Maas theater en dans in Rotterdam. Een zeer select gezelschap, bestaande uit medewerkers van beide gezelschappen en één van de kindercasts, keken geboeid toe naar wat straks in het theater (met kostuums, décor en juiste belichting) absoluut een prachtige en bijzondere voorstelling gaat worden.

Ruim een week voor de première slaat het gezelschap haar tenten op in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht voor de montage en een eerste try-out op 14 december. Daarna verhuist men naar de Stadsschouwburg Utrecht voor een serie voorstellingen van 20 – 30 december. Van 4 januari tot en met 11 maart 2018 zal Beauty en het beest door het land touren en een aantal (besloten) schoolvoorstellingen verzorgen.

Meer informatie, ook over de volledige speellijst, kun je vinden op https://www.maastd.nl/voorstelling/beauty/

MusicalNieuws was ook aanwezig bij de eerste doorloop van Beauty en het beest. Kijk HIER voor onze exclusieve fotoreportage

Producties Musical 2.0 - 2024/2025