Musicalnieuws.nl

Rent van Oberon Theaterproducties staat vol in de steigers

Noem tegen musical liefhebbers het aantal van 525.600 minuten en iedereen weet waar je het over hebt: de musical Rent, een culthit. Niet alleen om de controversiële onderwerpen die in deze musical aan bod komen, maar ook om de tragische dood van schrijver Jonathan Larson op de vooravond van de première van de show in New York in 1996. 7 jaar nadat hij samen met Billy Aronson aan het idee begon.

In 2012 bracht Oberon Theaterproducties uit Alkmaar deze musical al op de planken en dit jaar is het de beurt aan Oberon’s Musicalgroep 14-21 om dat kunstje te herhalen.
 
Het afgelopen jaar is er keihard gewerkt door deze groep jongeren en hun begeleiders en met twee voorstellingen voor de boeg op 7 en 8 april a.s. gaat voor hen nu de laatste fase in. De muziek is tot in den treure gerepeteerd, teksten zitten in het hoofd en alle scenes zijn één voor één, keer op keer doorgenomen. Lastig, want het verhaal in deze doorgecomponeerde musical moet met muziek en spel worden verteld.
 
Afgelopen weekend kreeg MusicalNieuws alvast een voorproefje en zag een van de doorlopen die de komende weken op de planning staan. Zaterdagochtend om 10 uur ’s ochtends – niet bepaald een tijdstip voor een rockmusical als Rent – stonden cast en crew gereed in een loods in Alkmaar om aan hun Rent te beginnen. Geconcentreerd en vol passie en overgave werd er gewerkt en werden de contouren zichtbaar van wat we op 7 en 8 april kunnen verwachten in het TAQA Theater De Vest in Alkmaar.
 
Seizoenen van Liefde (“Seasons of Love”) klonk al zoals het ook dan moet klinken, in “La Vie Bohème” zagen we al die bruisende en jeugdige energie die het nummer moet hebben. Een veelbelovend voorproefje dus dat ongetwijfeld zal leiden tot een mooie voorstelling in april.
 
De musical Rent volgt, gedurende een jaar lang, het leven van acht vrienden die begin jaren ’90 van de vorige eeuw in New York wonen. De vrienden moeten zien te overleven, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, verlies, creativiteit en AIDS. In deze versie van Oberon Theaterproducties worden de rollen van de acht vrienden gespeeld door Jeroen Doedens (Mark), Claudio van der Berg (Roger), Jetske Hoogewerf (Mimi), Mijke Dhont (Maureen),  Ruby de Nijs (Joanne),  Sven Bosschert (Angel),  Wessel Greven (Tom Collins) en  Arend Viëtor (Benny Coffin).
 
De regie is in handen van Jos Meijer, Stephanie Kramer is muzikaal leider en Sandra Westerkamp is verantwoordelijk voor de choreografie.
 
De musical Rent is op 7 en 8 april a.s. te zien in het TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Meer informatie, ook over de kaartverkoop kun je vinden op  http://www.oberontheater.nl
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van de doorloop van Rent.  Wil je meer zien van de doorloop van Rent van Oberon Theaterproducties? Hou dan onze Facebook pagina in de gaten waar we binnenkort meer foto’s zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025