Musicalnieuws.nl

Renée van Wegberg zorgt voor Kippenvel in Liesbeth de Musical

“Heb mij lief” zingt Renee van Wegberg in Liesbeth de Musical en dit is een heel gemakkelijke opgave, want is er iets wat deze dame niet kan? Wij hebben het nog niet kunnen ontdekken, want na haar versie van vertelster in Joseph, Elphaba in Wicked en nog vele andere succesvolle rollen, zet zij nu een musicalaward-waardige Liesbeth neer.

In een setting van een grote lege tafel met diverse stoelen, vult zij de ruimte met haar stem en haar versie van deze fragiele vrouw. Vanaf de eerste tonen krijgen we al gelijk kippenvel, zowel door de prachtige stem van Renee van Wegberg en als door de geweldige Job Greuter op Cello.

Liesbeth List heeft haar man Robert Braaksma begraven en met deze pijn begint de show. Plots komt Robert (subliem gespeeld door Jonathan Demoor) tot leven en verschijnt op het toneel. Na Robert komen alle mensen die Liesbeth lief heeft gehad weer tot leven, zoals onder andere Ramses, haar ouders en ook couturier Frank Goovers, maar ook de nog levende mensen verschijnen ten tonele zoals haar dochter Elisah. Robert maakt een uitgebreid menu klaar en iedereen schuift aan om mee te eten; dit alles terwijl Liesbeth haar levensverhaal vertelt.

Vele prachtige en gevoelige liederen volgen elkaar op, vele onbekende maar ook alle bekende nummers komen voorbij en allen even prachtig uitgevoerd.
De eerste akte is wat traag, maar dit wordt de tweede akte zeker goed gemaakt.
Naast alle vocale hoogtepunten van Renee als Liesbeth, moet als vocaal hoogtepunt ook zeker de versie van “Laat Me” door Ramses en Robert genoemd worden. Ademloos hebben wij van dit duet genoten.

Michael Konings zet Ramses neer zoals wij hem herinneren: innemend, zelfverzekerd en gek op drank. Hij doet dit met verve en net zoals Ramses trekt ook Michael aandacht met zijn verschijning.
Als dochter Elisah zien wij Julia Berendse, die de liefdevolle dochter speelt. Julia heeft prachtige zangstem, wat ze bewijst door ook nog eens op geweldige wijze “I will always Love you” te zingen als zij Whitney Houston speelt.
Rolf Koster als Frank Goovers is de komische noot van de avond, wie herinnert zich zijn reclame slogans niet?!
Johnny Barendsen speelt de ex: Cees Nooteboom op rustige, maar intrigerende wijze.
Bernice Havenaar speelt onder andere de moeders en bewijst dat zij een mooie toekomst tegemoet gaat, met haar overtuigende spel en mooie zangstem.

MusicalNieuws zag de voorstelling op zaterdagavond 7 oktober 2017 in het Isala Theater.

Kijk HIER voor de foto's van het slotapplaus
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025