Musicalnieuws.nl

René van Kooten en Shifting Daylight lanceren nieuwe EP en album op vinyl

René van Kooten en zijn band Shifting Daylight brengen vandaag zowel de EP Something Undefined uitgebracht als ook een vinyl-LP van hun debuutalbum uit 2014. Beide platen worden gepresenteerd tijdens een optreden vanavond in Theater de Slinger in Houten. Shifting Daylight bestaat naast acteur en zanger Van Kooten uit gitarist Bram Bol en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij.

De EP bevat vijf gloednieuwe tracks die ook te horen zijn tijdens de theatertour waarmee de band op dit moment door Nederland reist. Op de LP staan naast nummers die eerder verschenen op cd tevens de onlangs gelanceerde single Fireflies. De LP koop je voor €20 na afloop van de concerten of via de website van Shifting Daylight. De EP is voor €7,50 verkrijgbaar in het theater, via Spotify en via iTunes. De concertserie Something so Real is overigens nog t/m 25 mei te zien in diverse theaters en wordt ongelooflijk goed ontvangen door het publiek. Een aantal voorstellingen is zo goed als uitverkocht en/of verplaatst naar de grote zaal.

De voorstelling Something so Real bestaat uit bekende en onbekende liedjes, die door Van Kooten aan elkaar worden gepraat met persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen over zijn leven en zijn carrière. Er passeren naast eigen werk ook nummers uit musicals de revue, zoals Hair en Jesus Christ Superstar en covers van bewonderde artiesten (o.a. The Police, Don Henley). Hierbij spelen onderwerpen als verlies, geboorte, ouder worden, liefde en verwachtingen een belangrijke rol. In deze voorstelling verbindt René zijn ervaringen in de musicalwereld door middel van treffende, soms grappige anekdotes met het jarenlang spelen in bands en het schrijven van zijn eigen liedjes.

www.shiftingdaylight.nl