Musicalnieuws.nl

Remastered: Oude Hollandse Meesters bewerkt door Nieuwe Hollandse Meesters

Vrijdag 30 juli opent onder de Erasmusbrug in Rotterdam een nieuwe digitale audiovisuele Experience: Remastered. De oude Hollandse Meesters zoals Van Gogh, Vermeer, Bosch & Rembrandt zijn digitaal bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters; de allerbeste Nederlandse digitale studio’s waaronder Woodwork, Y=f(X) en Studio Smack. Met de oude Hollandse Meesters is een digitale wereld gecreëerd, waarin je kunt staan, zitten, lopen en dansen.

Bezoekers worden meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke personages van Jeroen Bosch. Ze kunnen zich laten onderdompelen in de digitaal bewerkte kleuren van Van Gogh en dansen op de beat van Mondriaans "Victory Boogie Woogie".

"Wij geloven dat deze nieuwe vorm van entertainment de komende jaren zal groeien in aantal en grootte", zegt Robin Groenveld, een van de oprichters van Remastered. “Met Remastered hebben we geprobeerd om een expositie en een evenement te mixen.” Marvin Koppejan, Creative Director van Woodwork: "We hebben een technologie bedacht die nog niet bestond. En uitgevonden hoe het werkt in zo'n grote ruimte. Het moest niet alleen technisch uitzonderlijk zijn, maar het moest ook uitzonderlijk mooi zijn om te ervaren.”

Deze unieke 60 minuten durende Experience omvat o.m. een watervaldeur, het laten vliegen van je eigen UFO op een gigantisch LED-scherm, interactie met scholen vissen en het varen over de wolken. 

Remastered opent 30 juli a.s. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf donderdag 15 juli.

Check www.remastered.nl voor meer informatie.