Musicalnieuws.nl

Real LIFE Game Tracing Thomas vanaf voorjaar 2019 te zien in Fort 1881 bij Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND - Tracing Thomas, voor liefhebbers van gaming, locatietheater en escaperooms, is vanaf komend voorjaar exclusief te zien in Fort 1881 bij Hoek van Holland. Na een succesvolle eerste serie in 2018 wordt deze productie nu gespeeld op een nieuwe, spannende locatie waar het verhaal nog beter tot zijn recht komt. Tracing Thomas is een 2,5 uur durende grootse en spannende interactieve experience, ontworpen door gamedesigners en theatermakers met medewerking van 18 acteurs.

Publiek
‘Politie’ roept de hulp van het publiek in om, in het geheimzinnige fort waar de tijd heeft stil gestaan, het mysterie van de verdwenen Thomas te ontrafelen. Het historische fort is een ondergrondse wereld vol donkere, nauwe gangen. Een labyrint met geheimzinnige kamers. Tracing Thomas is opgebouwd uit spelelementen die bepalend zijn bij gaming en is een cross-over met locatietheater. Het publiek onderzoekt de ruimtes van het fort, ondervraagt de getuigen en ontdekt zo het mysterie van de verdwijning van Thomas. Het publiek bepaalt ook de uitkomst van deze real life game. Deze vorm van theater is nog niet eerder in Nederland vertoond.

Fort 1818
Fort 1881 is gebouwd om de ingang van de Nieuwe Waterweg en de haven van Rotterdam te verdedigen vanwege oorlogsdreigingen. Het fort is van het type pantserfort en is ontworpen met zwaar kustgeschut, waaronder drie geschutskoepels met kanonnen. In 1889 werd het fort voor het eerst in gebruik genomen en in de Eerste Wereldoorlog was het fort volledig bemand. De vaste bezetting verliet in 1927 het fort, waarna het ruim 10 jaar heeft leeggestaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort in handen van de Duitsers, waarna de Koninklijke Marine het gebouw ging gebruiken als kazerne.

Voor meer informatie www.tracingthomas.nl