Musicalnieuws.nl

Rapunzel 2.0 Wat een heerlijk stuk!

Dat theater Terra aanstekelijk en goed poppen & kindertheater maakt is bekend. Toch is het altijd weer leuk om te kijken of ze zich weer hebben weten te overtreffen. En ja, gelukt!

De opening is ijzersterk en krijgt de vele kinderen in de zaal op het puntje van hun stoel. Hier staat een bruisend prachtig stuk en het wordt genieten, zoveel is meteen duidelijk.
We leven mee met de ooievaar die bijna met pensioen gaat, de boel door de war gooit en al klepperend er achter komt wat hij fout heeft gedaan.  Hij  is de held van de voorstelling en wordt meer dan voortreffelijk neergezet door Wesley de Ridder met geklepper en al. Wat een stem! Wat een humor! Van het boekje dat hij laat vallen tot het oprechte schuldgevoel, De hele zaal wil eigenlijk maar één ding, de leuke ooievaar even aaien. 

Kemy Hooimeyer speelt geen heks, ze is er één. Krachtig, machtig en lekker eng en ook zij heeft een fantastische stem. Keije Schepers is een meer dan aandoenlijke prins met hoog knuffelgehalte en Fay de Klein met enorme pruik brengt Rapunzel tot leven én tot inzicht.  Vier geweldige acteurs met hele goede stemmen. Alle vier zijn ze ook zo leuk in hun andere rollen, zeker als de verschillende vogels die voorbij komen. Kindertheater zoals het moet zijn!

Leuk is ook dat er geknutseld is aan het oorspronkelijke verhaal, er een andere draai aan het eind wordt gegeven wat knap gedaan wordt zonder moralistisch te worden.
Neem je (klein) kinderen onder je arm en hup naar het theater. Dit zijn voorstellingen die ze nog lang en met een grote lach zullen herinneren en hun liefde voor theater zullen voeden.

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025