Musicalnieuws.nl

Radio-opnames voorbeschouwing De Tocht met o.a. Dione de Graaff, Erben Wennemars en Wiebe Wieling

‘De dag waar heel Nederland al 26 jaar op wacht. De dag die geen tijd kent maar een eindeloze samensmelting is van verhalen, van heroïek, pijn, verdriet, glorie, trots, maar vooral van die magische verbinding tussen de mens en de elementen. Die dag is vandaag. Dit is de Elfstedentocht!’ Met die woorden opent presentatrice Dione de Graaff de live-uitzending van Radio De Tocht. 


‘Dit is de radio-uitzending die ik mijn hele leven al hoop te mogen maken, vandaag voel je die spanning in de studio alsof het echt zover is.’ aldus de Graaff die wereldwijd van de grootste sportevenementen al verslag deed.

Radio De Tocht is onderdeel van de totaalbeleving van Musical De Tocht. Bezoekers kunnen terwijl ze onderweg zijn naar de voorstelling in de auto of het openbaar vervoer of thuis via een livestream afstemmen op Radio De Tocht om alvast in de stemming te komen. De voorstelling begint dus eigenlijk al ver voordat men plaatsneemt in de theaterstoel.
 In de uitzending wordt live geschakeld met de startkooien. Wie zijn de favorieten? Is het Jorrit Bergsma of misschien wel Marten Visser? En hoe staat het staat het eigenlijk met het ijs in Sneek? Moet er gekluund worden? Hoe goed is Fryslân voorbereid op honderdduizenden bezoekers die vandaag naar de provincie komen?


Erben Wennemars leeft naar eigen zeggen voor de Elfstedentocht en gaat tijdens de opnames helemaal op in de sfeer. ‘We hebben het altijd over of hij ooit nog komt. Maar vandaag kunnen we eindelijk praten alsof hij er is! Dat geeft zoveel energie. De Elfstedentocht is magisch ik geniet er echt van om dit te mogen maken. Ik kan wel weer janken’ zegt de wereldkampioen met een glimlach.

In de bijzondere live-voorbeschouwing die zich zogenaamd twee uur voorafgaand aan de start van De Elfstedentocht van 2023 afspeelt komen alle onderwerpen en vragen aan bod die je verwacht. Muziek, bijzondere gasten, actualiteit, historie. De Elfstedentocht is nu.

Ook voorzitter Wiebe Wieling van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden heeft een rol in de uitzending. Hij belt in om updates te geven over hoe de organisatie verloopt. “Het is prachtig om de draaiboeken die we al jaren klaar hebben liggen tot leven te horen komen. De Elfstedentocht moet worden doorgegeven en dit is een prachtige manier om dit te doen.”

Musical De Tocht is vanaf 1 oktober te zien in het Friso Theater in Leeuwarden. Tickets zijn beschikbaar via www.musicaldetocht.frl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025