Musicalnieuws.nl

Raad eens hoeveel ik van deze voorstelling hou?

Ook dit keer is Theater Terra er weer in geslaagd om een voorstelling te maken die boeiend is voor jong en oud. Vanaf de eerste tot de laatste minuut blijven de kleintjes, maar ook de ouders kijken en meeleven met de avonturen van Hazeltje en Grote Haas.

Theater Terra is in 1978 opgericht door Theo Terra en maakt al meer dan 35 jaar zeer gewaardeerde familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse schouwburgen. Daarnaast hebben voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld gespeeld, onder andere in de Verenigde Staten (Broadway), Canada, Japan en China. Sinds Dick Feld er in 1991 bij is gekomen ontwikkelen ze samen voorstellingen speciaal voor kinderen. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn onder andere Kikker, Dolfje Weerwolfje, Koning van Katoren en Koekeloere.
 
In “Raad eens hoeveel ik van jou hou” houden Hazeltje en Grote Haas heel veel van elkaar. Hoeveel? Nou helemaal tot aan de maan… en terug!
Raad eens hoeveel ik van je hou is gebaseerd op boek van Sam McBratney en deze is geillustreerd door Anita Jeram. Twintig jaar later is het boek, dat in meer dan 53 talen is uitgegeven en waarvan er meer dan 28 miljoen exemplaren zijn verkocht, een moderne klassieker geworden. In Nederland won het boek destijds een zilveren griffel. Inmiddels is het boek in verschillende vormen verschenen, zijn er diverse spin-offs gemaakt en is er zelfs een complete persoonlijke verzorgingslijn op gebaseerd.
 
Dick Feld speelt zelf ook in de voorstelling en is samen met Eric Jan Lens de meest ervaren poppenspelers van deze vier. Wesley de Ridder speelde vorig seizoen al een overtuigende kikker, maar als Hazeltje is hij ook helemaal in zijn element. Hij doet geen moment onder voor zijn meer ervaren collega’s. Hazeltje komt door zijn toedoen geheel tot leven en wel op zo’n sublieme wijze dat iedereen hem gelijk in het hart sluit.
Sanne Franssen speelt veel bijrollen en doet dit eveneens uiterst overtuigend. Vooral haar “bijen-act” is heerlijk waarbij er wordt meegeleefd door iedereen in het publiek.
 
“Raad eens hoeveel ik van jou” is een absolute aanrader en is van september 2015 tot en met april 2016 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.