Musicalnieuws.nl

Productiehuis Het Achterland pakt uit met opvallende namen voor hun nieuwe, zomerse komedie DE SINKSENFOOR

Productiehuis Het Achterland neemt ons deze zomer mee naar "De Sinksenfoor", alweer een Antwerps begrip na "Viva Minerva" en "Café Beveren". Regisseur Jeroen Maes tekende voor het script en mag beschikken over opvallende namen in zijn cast.

Carry Goossens en Danni Heylen mogen nog eens een koppel vormen op de scène. Acteur Luc Caals is voor het eerst sinds jaren in de zomer te zien in Antwerpen in plaats van aan de kust. En de fans van Timo Descamps zullen bijzonder blij zijn dat Timo na zijn professionele activiteiten in L.A. opnieuw te zien is op de scène in Vlaanderen. Toppers als Linda De Ridder, Brent Pannier en Anne Van Opstal maken de cast compleet. Kortom, het publiek krijgt deze zomer in het Fakkeltheater weer een mooie mix van gevestigde waarden en fris acteertalent te zien. "De Sinksenfoor" staat vanaf 29 juni tot en met 19 augustus op de affiche van de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. 

HET WORDT OPNIEUW EEN WARME, "FEEL GOOD"- ZOMER IN HET ANTWERPSE FAKKELTHEATER

Het Achterland presenteert zich met "De Sinksenfoor", voor het derde jaar op rij, als hét productiehuis dat originele, Antwerpse, zomerse komedies maakt voor een breed publiek. "Viva Minerva" en "Café Beveren" waren telkens een schot in de roos. Het authentieke, Antwerpse, warmhartige karakter gekruid met een snufje nostalgie in combinatie met een topcast en een schitterend regisseur-scenarist werden meteen dé signatuur van dit jonge, ambitieuze productiehuis. Ook dit jaar zal het publiek kunnen intekenen op een heerlijke dinner formule op zondag. 
"De Sinksenfoor" is te zien van 29 juni tot en met 19 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. De première voor pers en genodigden is op zondag 1 juli. Binnenkort organiseert Het Achterland een ontmoetingsmoment met de pers en de cast. De uitnodiging komt er binnenkort aan!
 
DE SINKSENFOOR - EEN WARE ROLLER-COASTER LOVE-STORY
In “De Sinksenfoor” maken we kennis met enkele gedreven forains. Zo is er onze top-entertainer Firmin, die zijn paardenkoers op geheel eigen wijze van commentaar voorziet. Zijn vrouw Vivianne waakt, als een volleerde moederkloek, over haar eendjes in de ‘Duck Race’. En bij Suzy vind je de beste oliebollen van ’t stad. Jakke jaagt u de stuipen op het lijf in zijn spookkot ‘Scary factory’, indien hij goed personeel vindt echter, want keer op keer geven zijn levende zombie’s er namelijk de brui aan. Tot we kennis maken met Bram, een ietwat verlegen jongeman maar, gebeten door de foormicrobe. Jakke koestert nieuwe hoop, maar die is van korte duur, ook Bram wil het na een korte sessie reeds opgeven. De verschijning van de beeldschone Anita - dochter van Firmin en Vivianne - doet hem op slag van gedachten veranderen. Dat Anita echter voorbestemd is voor Ronny – de zoon van Jakke - , is dan weer een domper voor Bram, zeker als blijkt dat Ronny nogal een kort lontje heeft en op de koop toe eigenaar is van een schietkraam. Een explosieve situatie dus die elk moment kan ontploffen en voor vuurwerk zorgt - iets wat op de Sinksenfoor niet misstaat, natuurlijk. “De Sinksenfoor” belooft een ware rollercoaster love-story te worden. We nemen u mee in een roetsjbaan vol humor, heerlijk herkenbare personages en verrassende wendingen.  “Allez allez, roulez roulez! Regardez c’est gagné!”
 
PRAKTISCHE INFO - DE SINKSENFOOR
DE SINKENFOOR  is een productie van vzw Het Achterland
http://hetachterland.be/producties/de-sinksenfoor 

Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Linda De Ridder, Carry Goossens, Luc Caals, Danni Heylen, Timo Descamps, Brent Pannier en Anne Van Opstal.
Première: 1 juli 2018
"De Sinksenfoor" speelt van 29 juni tot en met 19 augustus 2018 in het Fakkeltheater.
(vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u00)
(opties op donderdag om 20u30 en zaterdag om 15u00)

Fakkeltheater (Rode Zaal), Antwerpen

TICKETS
op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025