Musicalnieuws.nl

Producenten opgelet : Jong talent speelt sterren van de hemel ! Muts en Sjaal op reis (5+)

Muts (Mats Hoogland) en Sjaal (Juliette van Leeuwen) en hun vader Winter wonen in een mooi roze huis bovenop een berg met hun vader Winter. Ze zijn heel gelukkig met elkaar. Maar op een dag is dat geluk over. Vader is stil en lust zelfs geen pannenkoeken meer. Vader heeft last van een gevoelletje: Hij is eenzaam.

Muts en Sjaal gaan op reis, een spannende tocht naar de oplossing tegen eenzaamheid. Ze komen pratende bomen en flamingo’s en een vlo tegen. Ze gaan langs een waterval en door een donker bos. Vinden het dorp van de kluizenier én de oplossing tegen eenzaamheid. En dat alles in een decor van louter kartonnen dozen. En het bijzondere is, je gelooft het allemaal. De waterval, het bos, de bomen en daarbinnen  heel lief, soms ontroerend, altijd heel grappig, spannend en niet moralistisch maar wel met een mooie boodschap.  Muts en Sjaal op reis. Wat zijn die twee leuk. Je wil ze zo onder je arm mee naar huis nemen.

Kindertheater is op zijn best als het kinderen speels iets bij brengt. Niet zozeer een boodschap van “Gij zult “ of “je moet” met een opgeheven vinger, nee, maar met een speelse logica die je warm maakt. Nare gevoelletjes die er mogen zijn én waar je wat mee kan.  En hier ook door de gekozen attributen. Menig kind zal na afloop maar één ding willen na de limonade:  kartonnen dozen halen bij de supermarkt en een decor bouwen en daarin zelf de stralende hoofdrol spelen.

Mats Hoogland  (Sound of Music, Gelaarsde Kat, Glitter) en Juliette van Leeuwen leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en hadden vanaf het eerst jaar de droom op samen een voorstelling te maken. Nu ze bijna klaar zijn met hun opleiding staat die voorstelling er, gebruikmakend van hun beider sterkste punten: ze kunnen waanzinnig goed zingen en ze zijn in staat humor met groteske gebaren maar ook in de kleinste oogopslag over het publiek uit te strooien dat bij tijd en wijle de tranen van het lachen weg moet vegen.  Maar ook soms diep ontroert als Muts het even niet meer weet, Mats met zijn bijna 2 meter weet een aandoenlijk klein jongetje neer te zetten dat je even toe zou willen roepen : stil maar, het komt goed! Juliette excelleert als grote zus die het af en toe ook niet weet en daar prachtig tussen balanceert.
Musicalnieuws zag de eerste try out. Er zijn er nog twee. Vrijdag 10 februari om vijf uur en Zaterdag 11 februari om drie uur in de Toneelmakerij in Amsterdam.  Daarna moet dit de theaters in!  Dit komisch duo heeft alles in zich om kinderen aan te trekken én papa’s, mama’s, opa’s en oma’s ook een heerlijke middag of avond te bezorgen. 
 
Gaat dat zien!
Aanmelden voor deze gratis voorstelling kan via : mutsensjaal@gmail.com
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025