Musicalnieuws.nl

Priscilla, Queen of the Desert is een feestje dat je niet mag missen

Door corona moest ook deze show de plannen veranderen, maar op zaterdag 28 januari 2023 ging deze heerlijke musical dan eindelijk in première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

In 2015 was Priscilla, Queen of the Desert te zien in Nederland, maar destijds in het Engels en met de in de hoofdrol Jason Donovan. Dit keer is de musical vertaald in het Vlaams door Brecht Callewaert, die zelf ook de rol van Bernadette op geweldige wijze voor zijn rekening neemt.

Priscilla, Queen of the Desert is een jukeboxmusical naar de cultfilm uit 1994 van de Australische filmregisseur-schrijver Stephan Elliott en Allan Scott. Een jukeboxnusical betekent dat elk nummer uit de show bekend en herkenbaar is. En omdat de liedjes niet vertaald zijn is de show voor het publiek echt een feestje, want wie kent niet de gehele tekst van bijvoorbeeld “I will survive”? De show is bijzonder vanwege de kleurrijke en fantasievolle kostuums (waar de film destijds een Oscar voor ontving).

Onder begeleiding van een fantastische live band onder leiding van Charles Vanden Broucke zingen Jeroen Logghe als Anthony ‘Mitzi’, Baptiste Vuylsteke als Adam ‘Felicia’, Jens Broes als Miss Understanding en de diva’s bestaande uit Joke van Robbroeck, Inge Teewen en Saïn Vantomme werkelijk te sterren van de hemel.

Maar ook het ensemble bestaande uit Rick van de Belt, Jens Sauviller, Gregory Langen, Samuël Anthony Anastasi, Patrick Sabel, Maud Hanssens, Janis Vercaempst en Jolien de Clerck pakken elk hun moment om uit te pakken en dat doen ze met verve. Verder speelt Erik Goyvaerts de rol van Bob en de rol van Benji wordt gedeeld door Siebe Pulinx en Amaury Dupont.

Verhaal
PRISCILLA, Queen of the Desert is een hartverwarmend, opbeurend avontuur van drie vrienden die met een oude bus (die ze Priscilla noemen) een avontuurlijke tocht door de Australische woestijn ondernemen om op hun eindbestemming een uitzinnige drag-act op te voeren. Tijdens deze reis worden ze met veel problemen en vervelende situaties geconfronteerd, maar door al deze tegenslagen wordt hun vriendschap alleen maar sterker.

Het is werkelijk een heerlijke show die helaas nog maar 4 (vier) keer gespeeld zal gaan worden. Hou je van een vrolijke feel good show? Zorg dan dat je het niet mist en koop snel kaartjes via: www.arenberg.be en https://www.inteam-producties.be/priscilla-queen-of-the-desert

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025