Musicalnieuws.nl

Prettig gestoord, een avondje ouderwets lachen

Ouderwetse Britse kluchten beklijven anno 2016 nog altijd en daarom brengt De Comedie Compagnie dit theaterseizoen Prettig Gestoord op de planken.

Lambert Schaap (Arijan van Bavel) en Eddie in de Wei (Joost Tijssen) runnen samen een juwelierszaak. Als Lambert zich opmaakt voor een ontspannen avondje thuis wordt zijn rust ruw verstoord door zijn compagnon. Eddie neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw en houdt er een tweetal vriendinnen op na. Voor zijn amoureuze spelletjes leent Eddie de auto van Lambert en als deze wordt gestolen, wordt een aantal krankzinnige gebeurtenissen in werking gezet.

 

Eddie leent niet alleen de auto van Lambert, maar misbruikt ook zijn huis en zijn identiteit. Ook Klaartje (Sabine Beens), de vrouw van Eddie, heeft een geheim. Ze staat naakt in een mannenblad en heeft er alles voor over om dat geheim te houden voor haar man. Klaartje en ook de vriendin van Eddie (Femke van Assouw) verschijnen op de stoep van Lambert en dat zorgt voor grote onrust in huize Schaap.

 

En dan is er ook nog rechercheur De Kok (Bartho Braat) die achter de bende van Donald Duck aanzit en ook allerlei lastige vragen over de gestolen auto van Lambert stelt. Kortom, allemaal ingrediënten van een leuk avondje uit. Prettig gestoord is een ouderwetse Britse klucht. Auteur Michael Pertween noemde zijn creatie ‘a bit between the teeth’. De voorstelling is in Nederland eerder uitgebracht door John Lanting en is nu onder handen genomen door de Comedie Compagnie. De regie en bewerking lag nu in handen van Paul van Ewijk.

De Comedie Compagnie is bijna 10 jaar geleden opgericht door Arijan van Bavel en Joris Bengevoord. (voorheen DZD producties) en heeft ruimschoots zijn sporen verdiend binnen de Nederlandse theaterwereld. Elk theaterseizoen maakt Comedie Compagnie een eigen theaterproductie met grote namen en aanstormende talenten. Het voornaamste doel is om mensen te laten lachen en met Prettig Gestoord laat het vijftal op het toneel het publiek van begin tot het eind lachen, dus is de missie geslaagd.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025