Musicalnieuws.nl

Première van Safaripark Zuidas nadert

In de maand november transformeert de Amsterdamse Zuidas tot een nieuwe theaterlocatie. In zes markante gebouwen op de Zuidas is de nieuwe stand-up musical Safaripark Zuidas te zien met o.a. Janke Dekker, Max van den Burg en Maurits Fondse. De theaterproductie schetst een humoristisch beeld van het hectische leven in de nieuwe wijk in Amsterdam die ook wel de Nederlandse Wallstreet wordt genoemd. Schrijvers van Safaripark Zuidas zijn schrijfster en columniste Roos Schlikker en theatermaker Erris van Ginkel

Safaripark Zuidas, gaat in première op vrijdag 2 november a.s. in het Circl gebouw bij het hoofdkantoor van de ABN AMRO en is vervolgens 15 keer te zien op diverse locaties op de Zuidas

Met Safaripark Zuidas creëert de Stichting Theaterproductiehuis Janke Dekker een aantal nieuwe, spannende theaterlocaties in Amsterdam. Veel gebouwen zoals Infinity (het voormalige ING hoofdkantoor bekend als het ‘schoengebouw’), Circl (het circulaire paviljoen van de ABN AMRO) en het nieuwe spectaculaire hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterij beschikken over auditoria en congreszalen die uitstekend geschikt zijn voor diverse theaterproducties. De Zuidas is een snelgroeiende wijk met een fascinerende ontwikkeling waar wonen en werken een nieuwe dimensie krijgt.

‘’Voor veel mensen is de Zuidas nog onbekend terrein’’, volgens de initiatiefneemster van Safaripark Zuidas Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Oorlogswinter de musical, Carmen, Evita), ‘’wat is er leuker om deze nieuwe wijk en haar prachtige gebouwen te ontdekken, dankzij een theatervoorstelling die zich afspeelt op de Zuidas?’’

Waar worden we nu echt gelukkig van?
Centrale vraag van Safaripark Zuidas is: waar worden we nu echt gelukkig van? Van een vette bankrekening of van een middag luieren in de zon. En open jij dat mailtje van je baas nou wel of niet als het al elf uur ’s avonds is? ’Safaripark Zuidas” gaat vooral over de werkende mensen in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen (burn-outs, de mindfulness hype, zelfhulpboeken, flexwerken, werkdruk), een voorstelling die eigenlijk over ‘ons’ gaat’’, aldus Janke Dekker. “In principe wijkt de Zuidas niet af van de doorsnee Nederlandse zakendistricten, maar op de Zuidas is het leven net iets extremer, een ideale basis voor onze voorstelling’’. Safaripark Zuidas; Aapjes kijken in de meest tot de verbeelding sprekende wijk van Nederland.

Naast Janke Dekker spelen in Safaripark Zuidas, acteur en cabaretier Max van den Burg (o.a. Kladderadatsch, Op een bedje van Rucola, New Kids Nitro), zanger en pianist Maurits Fondse (o.a. The Story of Billy Joel, Groove Troopers, Freek de Jonge) en zes jonge talenten van de theateropleiding van het ROC MBO College Zuid/PACT Theateropleiding (eveneens gevestigd op de Zuidas).

Schrijvers van Safaripark Zuidas zijn schrijfster en columniste Roos Schlikker (Het Parool, LINDA, Huisje boompje beest) en theatermaker Erris van Ginkel. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor de theaterproducties: Soof de musical, Dansen met de Vijand en Hart tegen Hart. Van Ginkel is ook de regisseur van Safaripark Zuidas. Van Ginkel regisseerde eerder voor Janke Dekker Producties het veelgeprezen Dansen met de Vijand.

Data en reserveren
Donderdag 1 november tot met zaterdag 1 december 2018, Locaties: Circl, Infinity, Auditorium Goede Doelen Loterijen, ROC Boulevardtheater, De Nieuwe Poort en WTC (zie bijlage voor exacte data, tijden en locaties) Entree: € 25 (exclusief reserveringskomsten)
Reserveren: www.theateropdezuidas.nl of via www.jankedekkerproducties.nl 
Musical 2.0 audities juni 2024