Musicalnieuws.nl

Première van de documentaire Mijn leven is van mij - Pia Douwes

een film van Emma Westermann Op Dinsdag 29 mei | 20:00 uur in het DeLaMar Theater, Amsterdam De avond wordt muzikaal geopend door Pia Douwes

Mijn leven is van mij is een intiem portret van de internationaal gevierde musicalster Pia Douwes. Ze is op een punt in haar leven gekomen dat ze op zoek gaat naar een manier om tegemoet te kunnen blijven komen aan de tol die een leven aan de top nu eenmaal eist.

Pia Douwes staat al dertig jaar aan de top, maar kent het publiek haar ook echt? Filmmaker Emma Westermann volgt Pia in haar drukke bestaan, in binnen- en buitenland, tijdens repetities, voorstellingen en thuis. Ze blijkt perfectionistisch, wil zichzelf voortdurend verbeteren en heeft de ambitie om lang aan de top te blijven. Daarnaast zorgt ze zo veel mogelijk voor haar ouders op leeftijd. Ze is gewend om continu bezig te zijn; toch voelt ze dat er iets moet veranderen en ze maakt de balans op: ’Ik wil niet overleven, ik wil leven,’ zegt Pia met grote stelligheid.

Emma Westermann (1982) debuteerde als documentairemaker met Jan Mesdag zingt Brel (Publieksprijs Roze Filmdagen). In 2014 maakte zij U kunt nog stemmen over de eerste lichting Idols finalisten. Afgelopen jaar verscheen haar boek Het Millennial Manifest.

Het team van Amsterdams filmproductiebedrijf DOXY maakte tientallen films, waaronder (bioscoop)hits als Erbarme Dich – Matthäus Passion Stories (Ramon Gieling) en Het mysterie van de melkrobots (Vuk Janić), en recente titels als JESSE (Joey Boink) en Bewaarders (Marc Schmidt). www.doxy.nl

Mijn leven is van mij is een film van DOXY in coproductie met AVROTROS, met steun van CoBO, VSBfonds, VandenEnde Foundation en Fonds21.

Start kaartverkoop DeLaMar | 1 mei 2018