Musicalnieuws.nl

Première Poor Thing 27 & 29 augustus 2021

Op 27 en 29 augustus beleeft de muzikale performance Poor Thing van VOX Muziektheater haar première tijdens O. Festival for Opera. Music. Theatre. (voorheen Operadagen) in Rotterdam. In Poor Thing neemt VOX de toeschouwer mee in een zoektocht naar de kracht van melancholie.

In een performance waar livemuziek en objecten elkaar versterken, wordt de toeschouwer aangemoedigd tot weemoedig zijn en vergankelijkheid omarmen. En tot het beter om zich heen kijken, naar wat ons omringt. Want elk voorwerp dat je ziet, vertelt een verhaal.

Poor Thing
Een leven lang leven. Een kast vol spullen. Wanneer Dowland’s weemoedige 17e -eeuwse luitliederen beginnen te klinken, besluit een magische secretaire dat het tijd is om te vertellen. Over voorwerpen uit vervlogen tijden, herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige momenten, over schoonheid en vergankelijkheid, troost en verdriet. Langzaam vouwt de kast zich open en ontpoppen er betoverende stillevens. Maar uiteindelijk vergaat alles. Zelfs een kast vol spullen.

“Linde is een zangeres én beeldenmaker, samen met Martine en David combineert ze op prachtige manier oude liederen en sprookjesachtig theater.” - Tobias Kokkelmans (dramaturgie O.)

O. Festival for Opera.Music. Theatre.
O. is de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. O. denkt niet in hokjes. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam.

VOX Muziektheater
VOX Muziektheater brengt muziek uit vervlogen tijden eigentijds tot leven. VOX start vanuit het repertoire voor de klassiek geschoolde stem en maakt daarmee beeldende muziektheatervoorstellingen met objecten en poppen.

Linde Schinkel over Poor Thing
“Juist in deze onbestendige tijden willen we de melancholie omarmen. En omdat ik een zangeres ben die in beelden denkt, gebruik ik daarvoor de combinatie van muziek en objecten. Met objecten kan je ontelbaar extra lagen aan de muziek toevoegen. In Poor Thing raakt het publiek door de prachtige muziek en de verschijning van bijzondere objecten vervoerd door verhalen uit eigen mijmering.”

Poor Thing op O. Festival for Opera. Music. Theatre.
AVL Mundo(Brutus) - Keileweg 18, 3029 BS, Rotterdam
27 augustus – 14:30 en 19:30 uur | 29 augustus (premièredag) – 14:00, 17:00 en 20:30 uur
Entree: 17,50 euro
Kaarten: https://o-festival.nl/voorstelling/poor-thing/
Trailer: https://vimeo.com/365338866

Poor Thing wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van het NORMA fonds, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Elise Mathilde Fonds, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Stichting Solidarodam en Van den Berch van Heemstede Stichting.

BIJLAGE: SPEELLIJST
16 september 2021 Studio Bakkerij Rotterdam
18 september 2021 De Rotterdamse Poppentheaterdagen Rotterdam
19 september 2021 Emmahuis Rotterdam
18 maart 2022 Boze Wolf Festival België
9 juli 2022 Zomer Academie Zutphen Zutphen
19 - 23 oktober 2022 Puppet International Meppel Meppel

Kijk voor meer info: https://voxmuziektheater.nl/agenda/