Musicalnieuws.nl

Prachtige zang in het vermakelijke Zoo of Life

Soms stuit je op een musical die zo ontzettend leuk en aanstekelijk is dat je de hele avond nog blijft zingen. Pareltjes die niet gestoord worden door pretentie maar die willen vermaken, echt vermaken. En die dat dan ook nog lukt.

Is het de bijna surrealistische aankleding van de entree met honderden figuranten nog voor je maar binnen bent? Is het het prachtige theater? Is het het geweldige orkest of het enorme toneel?  Nee, dat is het allemaal niet, al is het allemaal ontegenzeggelijk prachtig deel van deze musical die misschien wel beter de titel : belevenis kan dragen. Het is het gevoel dat hier iets staat dat met zoveel liefde, zoveel plezier, zoveel aandacht voor de toeschouwer is gemaakt dat je je als je eenmaal overgegeven hebt aan de Zoo, je je ook onderdeel waant van de Zoo familie. En wie dat doet, heeft een van de leukste avonden ever. En die komt dansend en zingend de zaal uit en geniet van de overdaad aan heerlijk en veel en fantastisch zangwerk.

Het verhaal kronkelt en geeft ruimte aan vele onverwacht uitstapjes: van een zwangere hippo tot een heleboel flamingo’s, tot een familiedrama en heel veel humor. Je kijkt ernaar, verbaast je en raakt vertederd door het spelplezier dat van de vrijwilligers afspat en geniet van de cast die in hoog tempo moet meebewegen met het verhaal.

De muziek is aanstekelijk en vraagt soms veel van de zangers in modulaties en tempo wisselingen maar die pakken dat met gemak op. Zeker Lotte Stevens blinkt uit in haar solo’s, 

Het doet er helemaal niet toe hoe geloofwaardig iets is, het is de cast zelf die zichzelf op de hak neemt en daarmee vrije ruimte schept voor het publiek om echt te genieten.

Zoo of life is nog tot en met 13 april te zien in de Koningin Elisabethzaal Antwerpen. Kijk HIER voor tickets

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025