Musicalnieuws.nl

Prachtige Vlaamse Parel nu ook in Nederland: Goodbye Norma Jeane

Goodbye, Norma Jeane - De laatste nacht van Marilyn Monroe is een indrukwekkende musical van Allard Blom (verhaal en script), Sam Verhoeven (muziek) en Martin Michel (regie). De voorstelling beleefde in 2017 haar première in Antwerpen en werd daar wegens succes in 2018 hernomen. Met trots brengen producenten Christian Seijkens en Allard Blom dit pareltje naar Nederland. Op maandag 10 februari beleefde zij hun première in de Goudse Schouwburg in Gouda.

Marilyn Monroe. Een actrice. Een wereldberoemd icoon. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rond gaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?
Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

De titelrol van Marilyn Monroe wordt gespeeld door de altijd verrassende Brigitte Heitzer. Haar vertolking van dit interessante karakter is fenomenaal. Haar spel is mooi en puur en ze weet het publiek meerdere malen te raken maar ook te entertainen zoals alleen Marilyn dat kon. Haar zang is van enorm hoog niveau en ze schakelt moeiteloos van hoog en hard naar klein en kwetsbaar. Ze heeft het publiek compleet in haar greep en niet één moment verliest zij de aandacht. 

Ellen Pieters neemt o.a. de rol van Norma Jeane Baker op zich. De 58 jarige weduwe die zich in een klein dorpje schuil houdt van de wereld. Haar ontwikkeling in de voorstelling geeft ze erg mooi weer. Het moeilijke verhaal van de succes tot de hartverscheurende gevolgen daarvan. Ook andere rollen neemt zij op zich. Onder andere die van de moeder van Norma Jeane. Haar confetti momenten zorgen meerdere malen voor lachers in de zaal. Ook het samenspel tussen de dames is erg mooi om te zien. De duidelijke connectie tussen het heden en het verleden word prachtig gespeeld door beide dames.

Soy Kroon speelt meerdere prominente rollen waaronder die van de jonge ambitieuze journalist Henri Mortensen. Hij schakelt moeiteloos tussen de verschillende karakters, niet alleen door jasje-aan-jasje-uit maar ook zijn complete lichaamstaal en mimiek veranderd mee. Iedere rol speelt hij met verve maar ook weet hij iedereen te verrassen met zijn prachtige zangstem.

Het drietal acteurs wordt bijgestaan door een drietal muzikanten o.l.v Frans Heemskerk. Het combo speelt de muziek van Sam Verhoeven op geweldige wijze. Ook het decor is prachtig. Minimalistisch op de juiste wijze. De gehele voorstelling zit van top tot teen perfect in elkaar. De scenes gaan snel in elkaar over wat voor het publiek fijn is om de aandacht te houden.

Goodbye, Norma Jeane- De laatste nacht van Marilyn is nog t/m mei 2020 te zien in heel Nederland en zeker een voorstelling die je absoluut niet mag missen!

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025