Musicalnieuws.nl

Prachtige Vlaams-Nederlandse Les Misérables strijkt neer in Gent

Na de Antwerpse première op oktober en de daaropvolgende voorstellingen in de Stadsschouwburg, was het op 15 november de beurt aan een ander deel van het land om dit tijdloze verhaal opnieuw te ontdekken. Voor deze nieuwe eigentijdse versie van Les Misérables sloeg De Graaf & Cornelissen Entertainment de handen in elkaar met Studio 100 en het resultaat mag gezien worden!

Welke musicalliefhebber kent het verhaal van de hand van Victor Hugo niet? In 1862 verscheen de roman over dief Jean Valjean die zijn leven opnieuw in handen neemt en de ene goede daad aan de andere rijgt, maar desondanks blijft opgejaagd worden door politieman Javert. Het verhaal is meer dan 150 jaar oud maar blijft keer op keer meeslepend en innemend.
 
In deze eigentijdse versie werd gekozen voor eenvoud met diepgang. Snelle decorwissels, die je amper ziet gebeuren, zorgen met kleine ingrepen voor een compleet andere omgeving voor elke scene. Achteraan het podium zorgt een scherm voor toevoeging van de sfeer en dynamische scenes, dat doet het met serene beelden en zonder veel bravoure, groots in eenvoud. De dynamiek van decor en projectie gemengd met doordachte choreografieën brengt veel diepte in de scenes die met een aangename vaart aan elkaar geregen worden.
 
Voeg daar nog een ijzersterke cast aan toe waarin zowel de Vlaamse Nordin de moor (Javert), Ianthe Tarvernier (Eponine), Goele De Raedt (mevrouw Thenardier) en Jonas van Geel (meneer Thenardier) als de Nederlandse Channah Hewitt (Fantine), Milan van Waardenburg (Valjean) en Michael Muyderman (Marius) het beste van zichzelf kunnen tonen. Hierbij ondersteunt door een fantastisch ensemble. De bekende ballades en strijdliederen worden begeleid door een live orkest, wat meerdere malen kippenvel op de armen tovert.
 
Les Misérables speelt nog de hele maand november in Capitole Gent en verhuist daarna opnieuw naar de Antwerpse Stadsschouwburg waar het nog loopt tot 7 januari 2024.

Door Marjolein Schabregs
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025