Musicalnieuws.nl

Prachtige The Hired Man eindelijk weer in Nederland te zien

In de zomer van 2014 zag MusicalNieuws een musical in Londen die ons al bij het eerste nummer wist te raken; helaas ook een musical die maar erg weinig wordt opgevoerd. We hebben het dan over de musical The Hired Man. Een productie uit 1984 van de hand van Howard Goodall die 26 jaar later de muziek voor de musical Love Story zou schrijven.

The Hired Man is een episch verhaal over John en Emily Tallentire en hun twee kinderen May en Harry. Het verhaal speelt zich af op het platteland van Engeland in de periode van 1890 tot 1920. Veel Engelse mannen waren in die tijd als loonarbeider – hired men -  in dienst van rijke boeren. Tegelijkertijd was de mijnbouw in opkomst en kozen veel mannen noodgedwongen voor het risicovolle maar beter betaalde  werk in de mijnen. Een periode ook waarin de Eerste Wereldoorlog uitbrak, die honderdduizenden Britse mannen het leven kostte.
 
Tegen deze achtergrond probeert de familie Tallentire ook het hoofd boven water te houden. Een meeslepend verhaal met prachtige nummers als “Song of the hired Man”, “I wouldn’t be the first” en het in 2003 toegevoegde nummer “Day follows Day”.
 
Musicalvereniging Unidos uit Velsen durft het aan om deze musical op de planken te brengen. Komende vrijdag en zaterdag, 9 en 10 februari, is The Hired Man te zien in de Stadsschouwburg in Velsen, onder regie van Martijn Egelmeer. De muzikale leiding is in handen van Bas Jongsma en de choreografieën van de hand van Sanne Ooms.
 
Dit weekend vond de sitzprobe plaats, meteen gevolgd door een doorloop in kostuum en in het décor. MusicalNieuws was aanwezig bij de doorloop die al veelbelovend was. Komende woensdag neemt Unidos zijn intrek in de Stadsschouwburg, waarna nog een technische doorloop zal volgen en een generale repetitie om de puntjes op de i te zetten. Om vervolgens op vrijdag 9 februari klaar te zijn voor de première van The Hired Man.
 
The Hired Man: een prachtige musical die het verdient om te worden gezien. Beide voorstellingen in de Stadsschouwburg Velsen hebben aanvang 20:15 uur. Meer informatie over de kaartverkoop kun je vinden op https://stadsschouwburgvelsen.nl
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025