Musicalnieuws.nl

Prachtige en verrassende Best of Broadway

Best of Broadway is een concept wat we vaker hebben gezien: concertante van de beste musicalnummers. Maar Stanley Burleson nam dit concept op en gaf het een nieuwe en modern jasje. Op maandag 20 mei ging dit concept in première in Carré, op donderdag 30 mei was MusicalNieuws getuigen van de Rotterdamse Première in het Nieuwe Luxor Theater.

Tijdens de concertshow ‘Best of Broadway’ nemen Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Freek Bartels, Tessa Sunniva en Anouk Maas u, samen met hun live band, o.l.v. Bernd van den Bos, mee op een unieke reis langs de mooiste shows van Broadway. Maar de hits uit de (inter)nationale carrières van de sterren ontbreken uiteraard niet. Willemijn zingt zoals vanouds een stukje Wicked, Anouk mag nog eens iets uit Flashdance laten horen, Tessa mag terug in haar Disney bubbel met The Little Mermaid en Stanley en Freek herleven hun voorstelling From Sammy With Love.
 
Het was vooral fijn om niet alleen de standaard musicals, maar ook nummers uit de voor vele nog onbekende voorstellingen zoals Waitress en Everybody’s Talking about Jamie. De favorieten nieuwe musicals van de afgelopen jaren waren zeker Hamilton en Dear Evan Hansen. Deze shows mogen dan ook zeker niet ontbreken. In een mini uitvoering van deze voorstellingen worden delen van nummers gezongen met stukjes uitleg van de verhaallijnen. Fijn voor de mensen die het niet kennen, zodat die ook de nummers kunnen snappen.

Een rode draad door de show was het nummer “Mijn leven is van mij” Uit Elisabeth, een voorstelling die helaas nooit op Broadway heeft gestaan. Een hilarisch moment wat zich herhaalde en uiteindelijk uitkomt in een prachtige uitvoering door de vijf sterren tezamen. Een aantal hoogtepunten waren o.a het prachtige “Gethsemane” uit Jesus Christ Superstar wat op verbluffende wijze werd gebracht door Freek. Tessa stal de show met haar voorproefje op Anastasia de rol die zij volgend seizoen mag gaan vertolken.

Sommige klassiekers zoals een kleine medley uit Les Miserables werd op prachtige a-capella versie vertolkt door de artiesten met de vocale arrangementen van Eveline Leijdekkers. Zeker een positieve verrassing. Ook de iconische dans uit Chicago werd geweldig gedanst door Stanley en Anouk. Stanley had ook nog de lachers op de hand met zijn en Tessa’s uitvoering van “Voor het eerst’ uit Tarzan.
 
Best of Broadway is kortom een echte must-see voor de musical liefhebbers, maar ook de mensen die van mooie muziek en een gezellig avondje uit gaan is het ook zeker een aanrader. Best of Broadway is nog t/m 16 juni te zien in een aantal theaters in Nederland.

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025