Musicalnieuws.nl

Prachtige en getalenteerde vrouwen in Little Women

Stichting Paper Kite Productions brengt de hartverwarmende en meeslepende musical Little Woman naar het Delamar West. Op donderdag 21 december ging dit prachtige stuk in première en MusicalNieuws was erbij.

Little women vertelt het verhaal van de vier zusjes March: de romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo. De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn. In Little women – De musical, in concert beleef je dit wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott over de strijd van jonge vrouwen tegen een bekrompen wereld, aan de hand van prachtige musicalnummers.

Michelle van de Ven neemt de hoofdrol van Jo March op zich. Zij trekt je al snel mee in haar dromen en het verhaal van Jo en haar zussen. Vocaal is zij ijzersterk maar ook de humor en het sterke spel maakt haar een opvallend karakter. Haar zussen worden gespeeld door; Natalie Salek als de romantische Meg, Sem Gerritsma als de ondeugende Amy en Lisanne Veeneman als de innemende Beth. De vier dames zijn samen een plaatje. Hun liefde voor elkaar spat ervan af en hun samenzang klinkt prachtig. Natalie Salek als dromerige Meg neemt samen met Sander Volkers als Mr. Brooke je mee in hun verhaal. Hun verhaallijn is simpel maar wel erg mooi. Hun zang is heerlijk en de chemie is fijn om naar te kijken. Sem Gerritsma is erg innemend en haar komische timing vooral als trol is erg grappig. Al snel heeft zij het publiek in haar hand en dit weet zij gedurende anderhalf uur vast te houden. Lisanne Veeneman als Beth is een plaatje. Haar heerlijke uitstraling en prachtige stem passen erg mooi bij het lieflijke karakter van deze zus. Na het duet van Beth en Jo moet vrijwel iedereen een traantje wegpinken.

Céline Purcell neemt de rol van Mamee de moeder van de zusters March op zich. Als Marmee weet ze het publiek te ontroeren. Als liefhebbende moeder van de vier ondeugende zussen weet zij te overtuigen en ons te raken. Job Greuter is een heerlijke Laurie. Geweldige stem, heerlijke timing en fantastisch spel.
Anne-Mieke Ruyten als Aunt March is erg leuk. Vocaal en haar komische timing is geweldig. Wim van den Driessche als Mr. Laurence is erg fijn. Samen met Lisanne als Beth weten zij het publiek in te palmen bij “Off to Massachusetts”.
Tenslotte zien we Jonathan Demoor als Pr. Bhear en hij speelt de rol met verve. Een heerlijke verschijning en een sterke schakel in het geheel.

Little Women is een Broadway-musical uit 2005 met een script van Allan Knee, liedteksten door Mindi Dickstein en muziek door Jason Howland. Little Woman is een heerlijk verhaal met een ijzersterke cast. Deze prachtige musical speelt nu in het nieuwe Delamar West in Amsterdam maar is bijna uitverkocht. Dus wees snel en ga dit pareltje zien!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025