Musicalnieuws.nl

Prachtig uitgevoerde Spring Awakening door IPA

Na twee lange jaren was het voor de cast van Spring Awakening van Ipa Productions eindelijk tijd voor de première van Spring Awakening. Iris Performing Arts produceert al jaren geweldige producties. Maar hebben met hun versie van deze klassieker spannen zij zeker de kroon met één van de beste versies.

Het verhaal
Spring Awakening speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Het is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen. Spring Awakening is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit 1891.

Gioya van Rees begint sterk als een kwetsbare Wendla Bergman. Gelijk vanaf het begin pakt zij de zaal in met haar mooie stem. Haar samenspel met Jarmo van Zantwijk als Melchior Gabor is geweldig. Beiden worden volledig omarmt door het publiek. Joey de Boer als Moritz is perfectie. Van begin tot eind hangt iedereen aan zijn lippen. Met zijn kwetsbare en eerlijke spel ontroert hij iedereen tot tranen toe.

De gehele cast heeft een energie waar je u tegen zegt. Vocaal klopt alles. Van begin tot eind wordt er loepzuiver gezongen en ijzersterk gespeeld. Ipa heeft met deze versie zeker goud in handen. En kan met recht één van hun beste shows worden genoemd. Spring Awakening is nog tot zondag te zien in de Theaterbakkerheij in Gouda. Voor fans van de show is het zeker een must-see!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en voor meer foto's kijk op onze facebookpagina
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025