Musicalnieuws.nl

Powerhouse Sandrine van Handenhoven pakt het Fakkeltheater helemaal in met haar versie van Josephine B

Het Fakkeltheater ging helemaal los op donderdag 6 oktober 2022 want deze première van Josephine B verdiende een staande ovatie en meer!

Josephine B. - een leven in revue was de allerlaatste premièrevoorstelling van producent Judas Theater Producties en met deze productie laat Judas wederom zien, wat voor indrukwekkende stukken ze kunnen maken. In het verleden mochten wij al genieten van pareltjes als Lelies, Ganesha, De Rozenoorlog, Goodbye Norma Jeane en nog vele andere prachtige stukken, maar 9 jaar geleden ook al van Josephine B.

Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

In deze vernieuwde en frisse versie van de kat met negen levens speelt Sandrine van Handenhoven de rol Josephine B en zij doet dit niet alleen overtuigend, maar vocaal staat ze meer dan haar mannetje met haar prachtige stem.
De negen periodes van haar leven worden in chronologische volgorde verteld en ze wordt bij gestaan door acht mooie en getalenteerde mannen: Kobe van Herwegen als Jo Bouillon haar laatste en langste echtgenoot, Matthew Michel als Pepito Abatino, Juan Gerio als Paul Colin, Leo Alexander Hewitt als Martin Luther King, Victor Marinus als Walter Wnchell, Aaron de Veene als Jacques Abtey en Ian Schelfaut en Victor Lammertijn die samen het ensemble vormen.

Josephine B is de laatste parel in de geschiedenis van Judas Theater Producties, maar wij hopen dat producent Sam Verhoeven vooral doorgaat met dit soort pareltjes te maken. Maar zorg in ieder geval dat je deze parel niet mist! Meer info: www.judas.be

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025