Musicalnieuws.nl

Poelifinario-winnaar René van Meurs op tournee met nieuwe voorstelling Noodzakelijk kwaad.

Op dit moment speelt René de eerste (uitverkochte) try-outs van zijn nieuwe voorstelling Noodzakelijk kwaad in de Nederlandse theaters. Na de zomer gaat de rest van zijn tournee van start – de speellijst is zojuist aangekondigd door René en de eerste dertig theaters zijn alweer uitverkocht. Op 23 januari 2025 gaat Noodzakelijk kwaad in première in Theater Diligentia in Den Haag.

Over de voorstelling:
René heeft het voor elkaar. Op de piek van zijn geluk. Volle zalen, juichende recensies, Poelifinario. Je zou zeggen: lekker van genieten. Met volle teugen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien moet hij dat heerlijke leventje wel beter beschermen. In Noodzakelijk kwaad neemt René het leven weer eens goed onder de loep. Doet hij een eerlijk boekje open. Over zijn vrijheid-blijheid, maar ook over de keerzijde van het altijd-vrolijke-oranje-mannetje. Want vraag hem hoe het écht met ‘m gaat, en je zult geen eenduidig antwoord krijgen. Wel een hilarisch antwoord natuurlijk. Want dat heeft René altijd prima voor elkaar.

“Ik heb veel zin om mensen een andere kant van me te laten zien. Tot nu toe roepen ze vaak dat ik lijk op een jonge André van Duin, maar er schuilt ook een Rico Verhoeven in mij. Weliswaar in een grappig oranje jasje, maar toch!” aldus René. “Dat ik deze voorstelling in zoveel prachtige, nu al uitverkochte zalen mag spelen, is een groot feest, waar ik veel zin in heb!” Met zijn vorige programma 2636 won René de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma in de categorie Entertainment. In juni vorig jaar ontving hij voor hetzelfde programma een Platina Ticket Award voor het verkopen van meer dan 50.000 tickets. De complete speellijst van Noodzakelijk kwaad is vanaf vandaag te vinden via www.renevanmeurs.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025