Musicalnieuws.nl

Plzier Entertainment mag eindelijk los gaan in Disney’s High School Musical

Na ruim 3 jaar, 4 (tijdelijke) stops, 5 verschillende casts, 42 castleden en 4 verplaatsingen was het afgelopen week dan eindelijk tijd voor High School Musical van Plzier Entertainment in de Vorstin te Hilversum

Al bij binnenkomst werd duidelijk dat we te maken hebben met een goed geproduceerd stuk.
De programmaboekjes zien er top uit en het decor is veelbelovend.

Vanaf het moment dat de voorstelling begint komt onze voorspelling gelukkig volledig uit. De cast zit barstensvol energie en alles is tot in de puntjes verzorgd. De kostuums zijn mooi en passend bij het verhaal, het geluid en licht is goed en de choreografieën van Maarten van Schalm springen eruit!

Deyan Kuijpers als de stoere basketballer Troy Bolton weet de lijn tussen populaire sporter en gevoelige jongen mooi weer te geven.  Denise Grahmbeek als de onschuldige Gabriella blaast het publiek vocaal volledig weg zeker tijdens het mooie duet ‘Toen Jij Nog Ging Voor Mij’.

Een ieder die bekend is met High School Musical weet natuurlijk dat naast Troy en Gabriella Sharpay en Ryan echte showstoppers zijn. Tom Hendriks en Demi Potemans vervullen deze rol met verve. Dansen, zingen, glitter en in het geval van Sharpay een goede dosis arrogantie maken dat je niet om deze twee podiumbeesten heen kan. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en de energie spat ervan af.

Het fijne aan High School Musical is dat er voor iedereen een moment is om te stralen. Zo steelt Kai Brasdorp de show als hij een beetje onhandig het hart van Sharpay probeert te winnen met een taart (wat hem uiteindelijk lukt), zet Pierre Simon Thomas een mooi karakter neer als de geharde Coach én vader Bolton en weten de cheerleaders gespeelt door Amber Becker, Marloes Oosterwegel en Ilse van Doorn elke keer het publiek op te zwepen.

Quintie Stoel als mevouw Darbus (of Debiele Darbus volgens sommigen..) heeft de lachers op haar hand wanneer ze de schoonheid van theater uitbeeld en Femke Veldhuis als Jackie Scott pakt haar momenten als de vrolijke omroeper.

Maikel van Wijnen, Anne Drenth, Jorike Bolt en Laura van der Weijden hebben niet 1 maar zelfs twee rollen en laten zien dit prima aan te kunnen (met een speciale vermelding van Laura als regenworm) en Deyell de Waal en Tessa van Bergen laten zien dat samenwerken altijd een goede oplossing is; zelfs als dit tussen de nerds en de sporters moet gebeuren.

Jasmijn Vogelaar als Martha weet haar moment te pakken tijdens het liedje doe wat je altijd deed en Anouk de Boer weet beide werelden bij elkaar te brengen in de rol van Kelsi: de componist van de schoolmusical.
Al met al was het dus ‘eventjes’ wachten op deze voorstelling maar het gehele team van Plzier Entertainment heeft met High School Musical een fantastische voorstelling neergezet!

Door Anniek de Wild
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025