Musicalnieuws.nl

Plzier Entertainment brengt Elle Woods naar het Gooi!

‘What? Like it’s hard?’ De doorgewinterde Legally Blonde fan zal deze -inmiddels al 22 jaar oude- quote direct herkennen. Want hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Aangenomen worden op Harvard, je grote liefde willen terugwinnen, een gewilde stageplek bemachtigen en na een stroeve start in je eerste jaar rechtenstudie je eerste rechtszaak winnen?! Nou, voor het team van Plzier Entertainment de gewoonste zaak van de wereld, zo lijkt het.

Hilversum kleurde afgelopen weekend roze en niemand minder dan Elle Woods streek neer. En laten we direct bij deze blondine beginnen. Mirthe Overhage heeft hier een knaller van een rol te pakken. Elle is bijna niet van het podium af gedurende de voorstelling en heeft een vocaal stevig pakket te zingen. Mirthe doet het zonder enige moeite zo lijkt het. Ze is een gedroomde Elle en transformeert van dom blondje naar een jonge zelfbewuste vrouw met pit, zelfvertrouwen, moed en liefde in zich.
 
Om haar heen staat een cast waar ze op kan bouwen. Eigenlijk moeten we iedereen apart noemen want deze voorstelling wordt echt met de hele cast gemaakt. Zo heeft iedereen een aandeel in de mooie scene-wissels die vlekkeloos verlopen en zorgt het ensemble met verschillende bijrollen voor een soepel lopende voorstelling.

Emmet, de jonge advocaat die Elle op weg helpt en inziet dat ze zowel de beauty als de brains heeft wordt gespeeld door Deyan Kuijper. Ook dit is een staaltje goede casting. Waar we Deyan eerder vaak zagen in bijrollen of jonge rollen is dit voor ons de eerste keer dat we hem als jongvolwassene zien en dit staat hem goed. Zijn prachtige stem klinkt heerlijk in de fijne muziek van Legally Blonde.
Davey Molenbroek mag als Warner Hunnington III de prijs aan zijn neus voorbij zien gaan maar doet dit met gevoelig en goed acteerwerk en zet daardoor -ondanks zijn kortzichtige personage- een mooie rol neer.
Linde van Melsen als Vivian Kensington schudt de boel flink wakker. Ze maakt een mooie ontwikkeling door van jaloerse kakker naar een warme vrouw maar doet dit met de moeilijkste riffjes en hoogste uithalen.
Amber Becker gooit de zweep erover en hoe ze kan dansen, zingen, touwtje springen en tegelijkertijd acteren alsof het niets is?! Wij willen haar geheim weten!
Het duo Kai Brasdorp (bezorger Kyle) en Laura Hohage (Paulette Buonofante) zijn vanaf moment 1 publieksfavorieten en bevestigen dat met hun heerlijke spel en chemie. Een bijzondere vermelding moeten we geven voor Laura haar killer-stembanden, wat een power! Pierre Thissen heeft de onfortuinelijke rol van professor Callahan, hij doet het zo goed dat we hem op het einde dan ook echt een beetje haten, maar gelukkig is het theater…
 
We willen niemand tekort doen dus ons blijk van waardering gaat dan ook uit naar alle onderstaande (en degene die wij niet zien maar waar van we weten dat ook zij ervoor hebben gezorgd dat Elle Woods kon stralen in Hilversum: crew, choreografie, kap- en grime, licht- en geluid…). Deze voorstelling was wat ons betreft het zoveelste bewijs dat Plzier Entertainment voor kwaliteit staat en deze show had wat ons betreft langer mogen spelen!
 
Legally Blonde werd gespeeld door: Mirthe Overhage, Deyan Kuijpers, Davey Molenbroek, Laura Hohage, Pierre Thissen, Linde van Melsen, Amber Becker, Leana van de Meent, Charlotte Faas, Denise Grahmbeek, Anique Florijn, Kai Brasdorp, Merijn Huisman, Jorn van Duijn, Tom Hendriks, Anne Drenth, Marloes Oosterwegel, Ilse van Doorn, Denyell de Waal, Iris Nijholt, Roxy van Grondelle, Anouk Tammeling, Sanne van Blaricum, Femke Veldhuis, Jorike Bolt en Sophie de chihuahua als Bruiser.

Door Anniek de Wild

Kijk hier voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025