Musicalnieuws.nl

Plop en de Knuffelbeer maakt alle kleine Ploppertjes blij

De zaal van het Cultureel Centrum Het Bolwerk in Vilvoorde liep vol met enthousiaste kleine Ploppertjes voor de nieuwste show van Kabouter Plop en zijn vrienden: Plop en de Knuffelbeer.

Kabouter Lui is tegenwoordig helaas geen vast lid meer van de kabouterbende en wordt al met enige regelmaat vervangen door Kabouter Smal. In dit verhaal heeft zij een nieuwe step gekregen van haar oma en is daar super trots op. De toch niet zo handige Klus breekt het stuur af en ze moeten daarom op zoek naar de speelgoedherstel-kabouter: Lap. In het atelier aangekomen maakt de nieuwsgierige Klus al snel veel rotzooi met al het aanwezige speelgoed. Hij probeert op een ludieke wijze onder de gekregen opruimtaak uit te komen, maar zijn vrienden kennen hem al langer. Ondertussen komt ook nog eens het speelgoed van de grotemensen-kinderen tot leven…
 
De Kabouter Plop show is precies zoals je verwacht dat hij is: veel bekende liedjes, de duidelijk uitgelichte eigenschappen van de karakters, publieksparticipatie, een niet al te diep verhaal en vooral sfeer en gezelligheid. Het voelt aan als een lange aflevering van de televisieshow, net niet té lang voor de jonge kinderen in de zaal en precies lang genoeg om een volwaardige show te zijn. Hier en daar wordt er een grapje voor de volwassenen tussen gegooid, of wordt er eens gelachen met de al dan niet deelnemende ouders. Vooral Klus zal de komische noot blijven vervullen.
 
Verwacht geen groot orkest of dansende dames in glitterpakjes, de show blijft bij de essentie: de vriendschap tussen de vier hoofdrolspelers. Dat er weleens wrevel is tussen de karakters is logisch en zorgt voor hilariteit, maar uiteindelijk blijft toch de ware vriendschap overeind. Hoewel een koptelefoon vaak een aangeraden accessoire is tijdens musicals en concerten, weet Studio 100 de geluidsbarrière wederom te respecteren. Zo kunnen de oren van deze jonge fans nog vele jaren genieten van deze aanstekelijke muziek.
 
Waar in veel vorige shows de Melkherberg van Plop centraal stond, is het nu duidelijk dat de vrienden op uitstap zijn. Na een groot doek met het Kabouterbos erop geschilderd, komen we in een atelier waar het kapotte speelgoed gemaakt wordt. Dit is te zien aan de vele verschillende voorwerpen die op het podium verspreid liggen. De verhouding tot de kabouters maakt dat de kinderen in de zaal met grote ogen rondkijken. ‘Kijk daar papa, wat een grote potloden’ of ‘Wow, zie die K3-trommel!’. De gigantische knuffelbeer valt uiteraard het meeste op. Met wat extra belichting wordt al snel duidelijk dat deze een grote rol zal vervullen (uiteraard gaf de titel van de show ook al een hint).
 
Aangezien deze première plaatsvond om 16:00 uur, werden de hongerige aanwezigen nadien getrakteerd op heerlijke, volgens Plop door hem vers gebakken, plopkoeken. En ja, ze waren écht zo lekker als Kabouter Klus al voorspelde.
 
De hoeveelheid Plop-mutsen in de zaal laat zien dat deze kabouters nog generaties mee zullen gaan. Plop en de Knuffelbeer speelt nog tot 13 april 2024 in de zalen: https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/plop-en-de-knuffelbeer
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025