Musicalnieuws.nl

Plastic Whale en Buddy Vedder maken kinderboek over plasticvrije natuur

De Plastic Whale Foundation heeft, in samenwerking met Buddy Vedder, een kinderboek gemaakt dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. Het boek ‘Superhelden in de Dop’ laat kinderen op een laagdrempelige manier zien waarom het belangrijk is dat er geen plastic in onze natuur terecht komt. Aanvullend is speciaal lesmateriaal voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 4 ontwikkeld zodat scholen langdurig met dit maatschappelijke thema aan de slag kunnen. Vanaf vandaag is het boek t/m 25 september in alle Kruidvat winkels in Nederland gratis verkrijgbaar bij aankoop van twee Unilever-producten. Haal snel dit unieke boek!

De Plastic Whale Foundation zet zich al ruim tien jaar in voor plasticvrij land en water. Door het ontwikkelen van educatieprogramma’s voor leerlingen uit groep 7 en 8 en het organiseren van aansprekende Cleanups hebben zij de afgelopen jaren tienduizenden kinderen in actie gebracht om zo veel mogelijk plastic en ander zwerfafval uit de natuur te redden. Van het plastic uit de natuur worden mooie producten gemaakt, zoals de boten waarmee zij met kinderen plastic uit het water vissen, en kantoormeubilair. Zo willen zij kinderen op vroege leeftijd laten ervaren dat zij zelf iets aan het probleem kunnen doen en hun perceptie over plastic veranderen. Als kinderen plastic als een waardevolle grondstof gaan zien waar mooie nieuwe producten van gemaakt kunnen worden, verandert hun kijk op plastic voorgoed. Met het nieuwe kinderboek en lesprogramma voor groep 1 t/m 4 kunnen zij nu ook een jongere doelgroep bereiken.

 “Het is fantastisch dat er elk jaar meer aandacht komt voor dit maatschappelijke probleem. Wij willen zúlke leuke en aansprekende lessen en cleanups ontwikkelen dat kinderen met hun klas het hele jaar door met ons meedoen om zo veel mogelijk plastic zwerfafval uit de natuur te redden”, aldus Marius Smit, oprichter van de Plastic Whale Foundation. 

Buddy “Als je op straat kijkt zie je hoeveel rommel er ligt. De grachten drijven vol met weggewaaid plastic. Dat kan anders. Het is slecht voor de natuur en een gemiste kans want van dat plastic kun je mooie nieuwe dingen maken. Ik hoop met dit prentenboek kinderen bewust te laten worden dat je verstandig met plastic moet omgaan.'

Over de Plastic Whale Foundation  

De Plastic Whale Foundation strijdt voor plasticvrij land & water wereldwijd. Hun doel is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te betrekken bij hun missie en ze te inspireren en activeren om in actie te komen voor plasticvrije wateren. De lesprogramma’s van de Plastic Whale Foundation worden gratis voor basisscholen beschikbaar gemaakt en klassen kunnen zich aanmelden via www.plasticwhalefoundation.com.

 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025