Musicalnieuws.nl

Pirates of the Caribbean voor het eerst live in concert in Vlaanderen!

Op zaterdag 13 mei 2017 is het zo ver. Dan brengt Marmalade Disney in Concert – Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl naar de Lotto Arena in Antwerpen.

De eerste film uit de “Pirates” reeks zal afgespeeld worden op een groot scherm, terwijl het symfonisch orkest Casco Phil onder leiding van Dirk De Caluwe live de onovertroffen en wereldberoemde muziek van de blockbuster “Pirates of the Caribbean – the Curse of the Black Pearl” brengt. De prachtige muziek werd geschreven door Klaus Badelt en geproduceerd door Hans Zimmer.
 
Over Casco Phil
Casco Phil werd opgericht in 2008 als de Belgische Kamerfilharmonie. Het orkest was al te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen, waaronder in het Concertgebouw in Amsterdam, de Bozar in Brussel en het Concertgebouw in Brugge. Casco Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grensverleggende projecten toegevoegd.
 
Over ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’: 
‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’ is een Amerikaanse avonturenfilm die op 28 juni 2003 in première ging. De prent werd geregisseerd door Gore Verbinski en geproduceerd en uitgebracht door Walt Disney Pictures. De film speelt zich af in de Caraïben tussen 1730 en 1750. Hoofdrollen worden vertolkt door Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush en Jack Davenport. De film werd voor 68 filmprijzen genomineerd, waaronder vijf Academy Awards. In totaal wist ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’ maar liefst 26 filmprijzen te verzilveren.
 
De populaire reeks is niet te stoppen want op 24 mei 2017 komt de vijfde film, Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, in de bioscoop. Het is dus het ideale moment om nog eens terug te keren naar hoe het allemaal begon!
 
Datum en locatie: 
Disney in Concert gaat met ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’ door op zaterdag 13 mei 2017 om 14u30 en 20u in Lotto Arena Antwerpen. Voor tickets en info, surf naar www.piratesinconcert.be. Tickets kunnen eveneens telefonisch besteld worden via 070 345 345 (max. € 0,30/minuut).
 
Over Marmalade: 
Marmalade werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld (Wat Mannen Willen, Keet en Koen, Allemaal Familie, etc.) en televisie (Gent West, een productie voor Vier). Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zette Marmalade in 2016 de eerste stap naar live-entertainment.
 
Over Disney Concerts: 
Disney Concerts is de concertproductie en de licentiëringsdivisie van Disney Music Group, de muzikale tak van The Walt Disney Company. Disney Concerts produceert concerten en tournees en vergunt Disney muziek en visuele content aan symfonieorkesten en presentatoren op een wereldwijde basis. De concertpakketten van Disney Concerts bevatten een verscheidenheid aan formaten, zoals ‘live to picture’ filmconcerten en gethematiseerde compilatieconcerten, en variëren van instrumentale symfonische prestaties tot multimedia producties met live vocalisten en koor.