Musicalnieuws.nl

Pippi Langkous en haar vriendjes zetten dit najaar heel Vlaanderen op stelten

Nu het nieuwe schooljaar gestart is, maakt Productiehuis Uitgezonderd. alles in gereedheid om vanaf september met de roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld Pippi Langkous te touren langs de theaters in Vlaanderen.

"Pippi zet de boel op stelten" is een stoere musical die jong en oud aanspreekt. Pippi Langkous, met Free Souffriau in de hoofdrol, en o.a. Eline De Munck en William Boeva als haar vriendjes maken er een echt feestje van doorheen Vlaanderen. Ze touren immers vanaf september tot en met de herfstvakantie door Vlaanderen. Pippi Langkous maakt stops in o.a. Hasselt, Gent, Antwerpen, Ninove en Oostende. Alweer iets moois om naar uit te kijken voor de kids!

PIPPI LANGKOUS IS VOOR DE ENE PURE NOSTALGIE EN VOOR DE ANDERE EEN WARE HELDIN.
"Pippi Langkous is voor de ene pure nostalgie en voor de andere een ware heldin. Dat deze musical nog eens bezet wordt met enkele verrassende namen zoals William Boeva, Eline De Munck en Free Souffriau geeft de mensen een extra reden om te komen zien” , verklaren producenten James Cooke en Bob Jennes van Uitgezonderd. .

EEN STRAFFE EN VERRASSENDE CAST VOOR DE ALLERSTERKSTE MUSICAL.
De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit gevestigde musicalwaarden Free Souffriau, Bert Verbeke, An Lauwereins, Peter Thyssen en Goele De Raedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermansen Kenny Verelst en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva. Uitgezonderd. brengt de familiemusical 'Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie in Ethias Theater Hasselt, Theater Elckerlyc Antwerpen, CC Plomblom Ninove, Capitole Gent en Kursaal Oostende.  

PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN - HET VERHAAL
Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken : oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen.
Ook dit najaar zet Pippi Langkous de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maakte regisseur Tijl Dauwe(bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling!
De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland. 
Een aanrader voor al wie fan is van de vrolijke spring-in-het-veld en een fantasierijke verbeelding heeft.

ROLVERDELING "PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN"
Free Souffriau: Pippi - Lieveling
An Lauwereins: oma - mevrouw Anderson - Takatukalander 
Goele De Raedt: mama Annika & Tommy - Takatukalander  
Kenny Verelst: Tommy
Charlotte Peetermans: Annika
Bert Verbeke: Bert, Donder-Karel
Eline De Munck: Schavuit, mevrouw Van Den Berg, Takatukalander 
Peter Thyssen: Efraïm, Agent, Piraat
William Boeva: Blom
 
PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN - PRAKTISCHE INFO TOUR
Tickets
www.uitgezonderd.be

Voorstellingen - HERFSTVAKANTIE 2018
- zondag 21 oktober : voorstelling in Ethias Theater in Hasselt (15u)
- zondag 28 oktober : voorstelling in Capitole Gent (15u)
- donderdag 1 november : voorstellingen in Theater Elckerlyc in Antwerpen (11u + 15u)
- vrijdag 2 november : voorstellingen in Theater Elckerlyc in Antwerpen (11u + 15u)
- zaterdag 3 november : voorstellig in CC Plomblom in Ninove (14u30)
- zondag 4 november : voorstelling in Kursaal Oostende (14u)

Creatives
Regie: Tijl Dauwe
Tekst: Stany Crets
Muziek: Ronny Mosuse
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025