Musicalnieuws.nl

Pipo de Clown krijgt jong en oud weer aan het lachen met de piratenprinses

Bij aankomst bij de Leidse Schouwburg in Leiden zien wij op zondag 13 mei al een bekend personage uit de verhalen van Pipo de Clown: Nononono de Ezel staat voor het Theater iedereen op te wachten. Zo worden wij gelijk in het oude vertrouwde Pipo gevoel getrokken. De première van de nieuwe van Hoorne voorstelling Pipo en de Piratenprinses ging in première en zowel wij als de vele aanwezige kinderen zijn enthousiast.

Naast de succesvolle tv-serie bij RTL Telekids staat Pipo de Clown nu ook in het theater met zijn eigen gloednieuwe familievoorstelling ‘Pipo en de Piratenprinses’. Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist Pipo de hele wereld af in zijn wiebelende Pipowagen. Altijd is het dynamische drietal op zoek naar de prachtigste plekjes waar ze hun muzikale circusvoorstelling voor de kinderen uit de buurt kunnen spelen. Maar de Dikke Deur zit het gezelschap continu op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Ook nu bedenkt hij weer een sluw plannetje. Zal zijn list deze keer wel werken of is Pipo de Dikke Deur toch weer te slim af?

Mitch Blaauw vertolkt de rol van Pipo op fantastische wijze met zijn geweldige mimiek en enthousiasme krijgt hij alle kinderen mee in zijn verhaal. Naast hem zien wij Liset Vrugteveen als de lieve Mammaloe. Liset kennen wij al van andere producties, maar toch weet ze ons te verrassen met haar prachtige zangstem en geweldige danstalent. Joris Gootjes speelt niet alleen indiaan Klukkluk, hij is Klukkluk. Met alle gemak neemt hij je mee als beste vriend van Pipo en laat je lachen op de juiste momenten.
Simon Zwiers neem de rol van de iet wat onhandige Dikke Deur op zich. Simon kennen wij al als Multi talent en in deze rol komen zijn talenten goed naar voren. Zowel qua komische timing als zang, alles gaat hem goed af.
Sanne de Velde Harsenhorst  zien wij als de Piratenprinses ook zij is fantastisch in haar rol.

Het enthousiasme van de hele cast is erg aanstekelijk, ook nemen ze de kinderen makkelijk mee in hun verhaal. Zoals gewend mogen de kinderen weer mee dansen en springen met de leuke dansjes en de aanstekelijke liedjes. De kinderen in de zaal doen gezellig mee en komen na de voorstelling graag op het podium om met Pipo en zijn vrienden op de foto te gaan.

Natuurlijk gaat onze held traditiegetrouw ook nog naar de foyer om met de kinderen op de foto te gaan. Pipo en de Piratenprinses toert met zijn vrienden tot en met juni 2018 door heel Nederland. Dus dans mee op de vrolijke melodietjes en liedjes, bewonder de kleurrijke decors én beleef het spannende verhaal van ‘Pipo en de Piratenprinses’. Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen en tot snel Pipo!

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025