Musicalnieuws.nl

Piaf, alle superlatieven schieten te kort

Dit kan een korte recensie zijn: Neem een zakdoek mee en ga naar de mooiste en meest ontroerende musical van het jaar! Ga dit zien. Deze musical raakt je tot in je ziel. Nu in een theater bij u in de buurt

Piaf zit niet alleen ontzettend slim in elkaar, maar heeft de perfectie mix van emoties, prachtige kostuums, een eenvoudig maar vernuftig decor, goede acteurs/ zangers, maar  Piaf heeft vooral Suzan Seegers.  Met haar stem grijpt ze de toehoorders bij de lurven om ze na 110 minuten met een brok in hun keel weer los te laten. Waarna al die emoties zich ontladen in een lang en overdonderende applaus. Ze is Piaf.

Dit is geen voorstelling om het verhaal hier te verklappen. Daar moet je je onvoorbereid in laten vallen. Het gaat over verlangen, verlies en hoop, soms in zijn rauwste vorm.

Bijzonder is de goed getimede humor niet alleen van Suzan Seegers maar ook van Cystine Carreon,. De kleine, venijnige, opmerkingen zorgen voor lucht tussen de emoties. De humor voorkomt ook dat het over de top drama wordt. 

Je ziet dat deze voorstelling met liefde is gemaakt en wordt uitgevoerd, naas Suzan en Cystine ook door Thomas Cammaert, Hein Gerrits en Job Bovelander. En hoe groot de zaal ook is, het is een intieme voorstelling, die alle toeschouwers met iets meer hoop en vreugde naar buiten stuurt, dan ze binnenkwamen. 

Dus: Ga hierheen. Dompel je onder, laat je meesleuren en laat je daarna nog lang drijven op de prettige hartverwarmende afdronk van dit verhaal.  

Te zien door het hele land: https://detheaterbv.nl/piaf/

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025