Musicalnieuws.nl

PETTICOAT: Een vrolijk feelgood spektakel!

Patricia Jagersma droomt groot, groter, grootst! Later wil zij als Pattie Hunt de nieuwe Doris Day worden. Opgegroeid in een klein plattelandsdorp, lonkt de grote stad. Ze trekt haar stoute schoenen aan en gaat op avontuur. Met vallen en opstaan ontdekt Pattie dat de showbizz helemaal niet zo glitter en glamour is als het lijkt. Lukt het haar om alle tegenwinden te trotseren?

Deze oernederlandse Musical, destijds speciaal geschreven voor Chantal Janzen streek afgelopen weekend neer in Amstelveen. OVA Musicals ruilde afgelopen jaar de dramatiek van Titanic in voor deze vrolijke musical en heeft laten zien ook dit genre aan te kunnen.
De cast van Petticoat bestaat uit jarenlange leden van OVA en een aantal nieuwe gezichten.
In de hoofdrol staat Indra voor een monsterklus. Ze is bijna niet van het podium af te krijgen en heeft een pittig aantal zangnummers, maar ze levert zonder moeite. Dansen, zingen, acteren ze doet het allemaal! Ze maakt als Pattie een mooie transformatie door van boerentrien tot A-artiest.

In het verhaal wordt zij bijgestaan door  Guido als Gay Best Friend Rogier. Deze jonge ‘homofiel’ moet soms oppassen voor geweld, de mening van verzuild Nederland en heeft een moeder die denkt dat ‘het’ een fase is maar durft ondanks alles toch vrij te leven. We zien hem kwetsbaar in de ene scene tot fierce en fabulous in de volgende. Guido laat zien al deze facetten te beheersen en heeft daarnaast een prachtige zangstem.
Daan speelt love interest Peter en zet een mooie kwetsbare rol neer. Het contrast met de Amsterdamse Rogier en Willem (gespeeld door Ivar wat hij geweldig doet) is ontzettend groot waardoor je echt gelooft dat het Hoge Noorden toch nog wat achterliep in die tijd…
Ronald als vader Jagersma zet een bittere man neer die gaandeweg zijn kwetsbaarheid laat zien, prachtig gedaan. Als vrolijke noot zien we Joka de rol van mevrouw van Rooden spelen. Mevrouw van Rooden vindt de schone schijn erg belangrijk en heeft daardoor meer dan eens haar oogkleppen op. Het leidt tot verschillende grappige scenes, zoals wanneer zij Rogier met Pattie in bed betrapt.

OVA Musicals beschikt over een groot aantal spelers en dat is bijna jammer. Zo zijn er genoeg bijrollen en is er voor iedereen genoeg ruimte om zich te laten zien op toneel maar draait de voorstelling toch vooral om Pattie, Rogier, Peter, Willem, Vader Jagersma en mevrouw van Rooden.
Wel willen we zonder iemand tekort te doen nog een speciale vermelding geven aan Sharon als Wilma. Ze steelt een aantal keer de show en heeft de zaal volledig ingepakt wanneer zij Amstelveen met het nummer Tante Sjaan laat kennismaken.

OVA Musicals pakt dingen goed, groot en serieus aan. Het vullen van Schouwburg Amstelveen is geen gemakkelijke klus maar OVA Musicals doet het dit weekend maar liefst drie keer! Ze heeft een grote fanschare die zich luid en duidelijk laat horen tijdens de première.  Neem daarbij een voorstelling die tot in de puntjes goed in elkaar zit: de choreografieën, regie, kostuums, decor, licht en geluid en we kunnen niet anders dan concluderen dat ook dit jaar OVA Musicals weer een topprestatie heeft neergezet!
 
Door Anniek de Wild
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025