Musicalnieuws.nl

Petra Berger terug met nieuw Italiaans album

Na tien jaar is Petra Berger terug met een album, geheel in de stijl waar de zangeres zo succesvol in is geweest. Al hebben de songs van de cd Passione een eigentijdse sound, fans van Petra Berger zullen direct haar geluid herkennen. Passione is een cd met alleen Italiaans gezongen muziek. Het is een mix van lichte muziek, rock, pop en klassiek

Petra Berger is vanaf de allereerste dag betrokken geweest bij de productie van het album. Om haar karakteristieke stem zo veel mogelijk centraal te laten staan, is in eerste instantie alleen zang en piano opgenomen. Voor twee authentieke songs is de piano vervangen door een klassieke gitaar en is de Italiaanse gitarist Adriano del Sal speciaal overgekomen. Producer en arrangeur Joost van den Broek heeft vervolgens daaromheen het arrangement verzorgd. Eerder werkte Van den Broek met Nick & Simon en de band Navarone, die in de finale van The Voice of Holland stond.
 
Op het album Passione staan nieuw geschreven songs, maar ook bewerkingen van beroemde filmthema’s van onder meer Ennio Morricone, een bewerking van de klassieke aria Una furtiva lagrima van Donizetti, het Adagio van Albinoni, Parla Piu piano, het thema uit de film The Godfather, maar ook een stevige rockbewerking van een nieuw geschreven compositie met de titel Ave Maria. Bijzonder is het duet van Petra Berger met haar dochter Babette. Samen zingen zij In Perfetta Armonia. ‘Het is voor mij heel bijzonder om dit samen met haar te kunnen maken. Het geeft muzikaal zo mooi de verbinding, de harmonie en de liefde weer die we als moeder en dochter delen. In haar stem herken ik mezelf van 30 jaar geleden.’ Het duet zal aanstaande donderdag 28 maart ook te bewonderen zijn bij Tijd voor Max, om 17:10 uur op NPO 1. 
 
Petra Berger staat al jaren aan de top van de Nederlandse muziek. Eerder verkocht zij meer dan tweehonderdduizend cd’s. Ook internationaal is Petra een veelgevraagd zangeres. Met de cd Passione zet zij zich opnieuw op de kaart. 

Theatervoorstelling 
Op dit moment is Petra Berger ook te zien in de Nederlandse theaters met haar gelijknamige voorstelling. De theatertourneePassione is tot en met 11 mei te zien. Kijk voor data op: petraberger.nl.