Musicalnieuws.nl

Peter Corry laat je verlangen naar Ierland en whiskey

Hij maakte indruk met Celtic Rhythms en Magical Rhythms, shows vol dans, Ierse zang en muziek. Peter Corry gaat dit theaterseizoen opnieuw de uitdaging aan in Nederland. The Voice of Ireland houdt vast aan zijn roots en brengt samen met zijn vijfkoppige band een avondvullend programma vol Iers en Schots repertoire ten gehore. In het Fulcotheater in IJsselstein gaf Peter Corry vrijdag 6 maart het officiële startsein voor zijn tournee in Nederland.

Peter Corry komt oorspronkelijk uit Belfast en beheerst als geen ander het moderne en klassieke repertoire. De Ier verdiende de titel ‘Master of the Musicals’ toen hij drie jaar lang de rol van inspecteur Javert in Les Miserables op West End vertolkte. Corry toerde daarna nog met Les Miserables door Engeland. Musical, opera, rock, jazz en de melodieën van zijn geboorteland, Corry beheerst de stijlen allemaal.
 
De veelzijdige zanger heeft wereldwijd vele optredens mogen verzorgen in China, Rusland, Spanjem Letland, Bermuda, Denemarken, Zweden en Nederland. Hij trad op in de Royal Albert Hall en de MGM Grand in Las Vegas. En nu toert Peter Corry, the Voice of Ireland deze maand heel Nederland rond. Dit keer zonder spectaculaire dansers en prachtige kostuums. Corry entertaint het publiek nu alleen met zijn fantastische stem en wordt ondersteund door vijf muzikanten.
 
De ervaren vocalist wisselt mooie luisterliedjes met meezingers af en vult het theater met Keltische sferen. Corry laat je verlangen naar Ierland en whiskey. Na afloop loop je blij de nacht in op zoek naar een Ierse Pub voor een Irish Coffee of een groot glas Guinness om nog wat na te genieten en of om te mijmeren over een volgende trip naar het magische en mystiek Ierland. Sláinte oftewel proost….