Musicalnieuws.nl

Perspresentatie Bare – Stichting MAE & MAE Stage Productions

Na een knallend debuut met de voorstelling Spring Awakening en de initiatieven Unsound Mind en Resound mind werd al snel duidelijk dat MAE Stage Productions grootste plannen heeft in het Nederlandse toneellandschap.

De eerste voorstelling in samenwerking met Stichting MAE laat zien waar ze voor staan: inclusieve voorstellingen maken waar maatschappelijke thema's de boventoon voeren en waarin diversiteit een drijvende kracht is.

Bare is een voorstelling die voor deze missie is gemaakt. Met een cast van zowel ervaren spelers en nieuw talent is het MAE gelukt een mooie cast neer te zetten. Samen vertellen zij het verhaal van BARE dat een groep scholieren op katholieke kostschool St. Cecilia volgt. Zij worstelen met kwesties als (homo)seksualiteit, identiteit en geloof. De thema’s van dit prachtige stuk zijn actueel en confronterend; onderwerpen als liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit maar ook onzekerheid en angst zijn van alle tijden en bewijzen daarmee de maatschappelijke relevantie van de musical.

Tijdens de perspresentatie gaf de cast al een mooi visitekaartje af. Meerdere nummers werden ten gehore gebracht maar ook de werkwijze van MAE kwam mooi aan het licht. Door de samenwerking op te zoeken en gebruik te maken van ervaringsdeskundige en externe kennis merk je dat er goed wordt nagedacht over het gehele concept. Zo kwam Johan Verweij iets vertellen over zijn ervaringen als homoseksueel in de biblebelt en staat het initiatief Queeremborg tijdens de voorstellingen met een informatiestand in het theater om vragen te kunnen beantwoorden en kennis te kunnen delen.

De kwaliteit ligt ontzettend hoog tijdens de perspresentatie, van zenuwen geen blijk en tezamen met alle initiatieven die MAE aanspreekt en inzet tijdens het maken van deze productie kunnen we op voorhand zeggen dat dit een voorstelling is die je niet wilt en niet kunt missen!

Bare de musical speelt in de Gelderlandfabriek op 3 en 4 juni 2023. Kaartjes zijn verkrijgbaar via https://www.maestageproductions.nl/2023-bare

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de presentatie
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025