Musicalnieuws.nl

Percossa vind in 'BAM!' het ritme in alles

Percossa, deze zomer uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep van de Benelux, maakt percussie-theater. Freek Koopmans, Janwillem van der Pol, Eric Robillard en René Spierings weten uit en mét alles muziek te maken: of dat nu broodtrommels, pvc-buizen of klompen zijn. Percossa laat zien en voelen wat ritme is.

In alles zit muziek en dat wordt wel heel duidelijk bij de première van Percossa in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Van rollator tot opblaasstrandbal; overal krijgen zij muziek uit. Een wervelende avond met een show vol met zang, dans, veel humor en acrobatiek.

Met een opzwepende vaart komen er allerlei attributen - als dan niet ingebracht door het publiek - voorbij, maar de Percossa artiesten Eric, René, Janwillem en Freek schuwen het ook niet om met z’n vieren tegelijk één muziekinstrument te bespelen.

Ook het publiek moet met 'applaus op maat' z’n steentje bijdragen in hun enerverende show. De avond vliegt voorbij en ineens is daar BAM! het welverdiende eindapplaus.Percossa, deze zomer uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep van de Benelux, maakt percussie-theater. Freek Koopmans, Janwillem van der Pol, Eric Robillard en René Spierings weten uit en mét alles muziek te maken: of dat nu broodtrommels, pvc-buizen of klompen zijn. Percossa laat zien en voelen wat ritme is. 

Onder regie van Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) maakt Percossa een muzikale percussieachtbaan vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid.

Door: Henny Bakker

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025