Musicalnieuws.nl

Overtuigende Parade door Sempre Sereno

“Parade” is de tweede musical die Jason Robert Brown schreef, na “Songs for a new World”. Parade werd voor het eerst op Broadway gespeeld in december 1998 en won het jaar daarop 2 Tony Awards en 6 Drama Desk Awards.


De musical vertelt het waargebeurde verhaal van de joodse fabrieksdirecteur Leo Frank, die werd beschuldigd en veroordeeld voor de verkrachting en moord op Mary Phagan, een 13-jarig meisje dat in zijn fabriek werkte. Zijn proces zorgde voor veel aandacht van de Amerikaanse media en zorgde voor anti-Joodse gevoelens in de Amerikaanse staat Georgia. Frank werd ter dood veroordeeld, een straf die later werd omgezet in levenslang. Nadat Frank was overgebracht naar een andere gevangenis namen burgers het recht in eigen hand en werd hij ontvoerd en naar de woonplaats van Mary Phagan gebracht. Daar werd hij door een woedende menigte opgehangen.
 
Een zwaar verhaal, dat raakvlakken heeft met de musical Sacco en Vanzetti, die wij het afgelopen jaar in België mochten bewonderen. Een interessant verhaal ook en een musical die niet vaak in Nederland te zien is geweest. Voldoende reden voor MusicalNieuws om af te reizen naar Wageningen, waar de musicalvereniging Sempre Sereno (de oudste musicalvereniging van Nederland!) Parade van 25 tot en met 28 mei speelde in theater Junushoff in Wageningen.
 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025