Musicalnieuws.nl

Overtuigende Dummie de Mummie sluit je in je hart

Rick  Engelkes Producties brengt wederom op succesvolle wijze een kinderboek naar het theater. Dit seizoen is het Dummie de Mummie naar het boek van Tosca Menten. De musical ging op dinsdag 17 oktober 2017 in de Goudse Schouwburg in première en MusicalNieuws was erbij.

De middag begint met Goos Guts die komt vertellen dat Dummie de Mummie zijn Scarabee kwijt is en zonder Scarabee dood zal gaan…. Maar Mummies zijn toch al dood?!? Goos beseft dat hij echt te snel gaat voor de zaal en stelt voor om het verhaal vanaf het begin te vertellen…

Goos Guts woont in het saaiste dorp van de wereld: Polderdam. Er gebeurt nooit iets in het dorp, totdat Goos Dummie de Mummie ineens in zijn bed vindt. Samen met zijn vader en zijn leraar helpen ze Dummie om zich thuis te voelen in Polderdam en met het zoeken naar zijn Scarabee.

De rol van Goos werd deze middag op geweldige wijze gespeeld door Mats van Heusden, maar de rol zal afwisselend door nog drie andere kanjers gespeeld worden: Thijs Overpelt, Ivo Timmers, Floris Puts.
Jules van Rijn speelt Dummie op overtuigende wijze en hij zorgt ervoor dat het publiek van een mummie gaat houden. Wat sowieso een behoorlijk knappe prestatie is, want mummies zijn normaal niet echt iets waar je mee wilt knuffelen.

De zang deze middag is prachtig, zeker mede dankzij de twee Multi talenten Roos van Erkel en Bente van den Brand. Beide dames zingen niet alleen prachtig ook spelen ze diverse rollen op heerlijke wijze.
Vader Klaas (Kaas) wordt gespeeld door Finn Poncin en samen met Wolter Weulink als meester Krabbel zorgen ze ervoor dat het verhaal duidelijk wordt verteld.

De kleding en het decor maken dat de voorstelling niet alleen een lust is voor het oor, maar ook voor het oog.  Het decor zit voor spitsvondigheden en ondanks dat het kaal oogt is het multifunctioneel en zitter er overal onzichtbare deurtjes en klepjes. Chapeau voor Joris van Veldhoven – Ellen Windhorst om wederom een uniek decor te ontwerpen. Ook de kostuums van Suzanne Eldering maakt de voorstelling uniek.

Dummie de mummie is een heerlijke kindervoorstelling en laat de kinderen regelmatig brullen van het lachen. De show is echt een aanrader en vanaf nu te zien in diverse theaters door het hele land.
Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025