Musicalnieuws.nl

OVA maakt verpletterende indruk met Evita: verdient Amateur Musical Award!

Dat Evita door OVA Amstelveen een hele goede productie is heeft u al in een vorige recensie kunnen lezen naar aanleiding van de repetities. Tijdens hun drie voorstellingen in de schouwburg van Amstelveen maken ze de belofte meer dan waar.

Het is  een marathon, zeker voor de dragende rollen vier voorstellingen (de generale meegerekend) in 48 uur. Maar een prachtige marathon.  Alex ten Haaf als Che presteert het om alle energie tot de laatste voorstelling vast te houden en een geweldig klinkende en spelende Che neer te zetten. Arjen Klut als Peron breekt alle harten in de zaal bij het ziekteproces van zijn vrouw wanneer hij van stoere militair verandert in kwetsbare echtgenoot. Het ensemble bezorgt kippenvel in de massascene’s, doet lachen, laat je meehuilen, en draagt het verhaal. Allemaal gewoon echt heel goed. De choreografie is prachtig, zeker in de ensemble stukken die je regelmatig een brok in de keel bezorgen.

Maar speciale pluim, bloemen en eer  moeten  naar Sandra Bosman die  boven zichzelf uitstijgt.. Die de moeilijke, want complex in spelen en zingen!, rol van Evita prachtig en  adembenemend neerzet.   Van flirtende tiener tot doodzieke vrouw, het staat, het maakt indruk, veel indruk. Terecht klinkt voor haar  een ovationeel applaus aan het eind van de voorstelling.

Complimenten aan de mensen van licht en geluid. Microfoons die altijd op tijd aan zijn (iets wat oh zo vaak fout gaat in producties) en goede mixages. Prachtig licht in een schitterend simpel maar zo effectief decor. Zoals altijd functioneert OVA in de creatives op top niveau. Kleding, make up, pruiken, haar, alles is af en heel mooi.

Speciaal compliment aan Gerbrand van Kolck en zijn muzikanten. Heel mooi samenspel met de zangers en een verzameling blazers die ook op de breekbare momenten waarin zij de boventoon voeren loepzuiver spelen en daarmee deze musical fundament geven en af maken.

OVA flikt het hem weer. Joyce Wasterval geeft een indrukwekkend visitekaartje af. De zaal zit dan ook terecht alle keren goed vol. En verheugt zich nu al op de volgende productie : Jekyll en Hyde. En jury van de AMA: in deze show zijn er echt mensen die gewoon genomineerd moeten worden!

Door: Elise Kant

Voor ons fotoverslag klik HIER

Producties Musical 2.0 - 2024/2025