Musicalnieuws.nl

Ordinary Days in Theater Studio Amsterdam is het zweten waard!

Het is bijna een jaar geleden dat MusicalNieuws getuige was van de eerste productie van De Brug Musicaltheater: “Voor je ’t weet” en nu was de vraag kunnen Julia Berendse, Patricia van Haastrecht, Wesley de Ridder en Stef van Gelder het niveau van die show evenaren? Na het zien van de première van Ordinary Days op vrijdag 3 juli 2015 kunnen wij volmondig JA! zeggen.

Vorig jaar spraken wij al over een pure theater beleving en ook dit jaar hebben wij weer genoten van een intieme show. De Brug wil zich onderscheiden door musicalproducties dicht bij het publiek te brengen en zij doen dit door te spelen op kleine podia waar het publiek direct omheen zit. Het heeft iets intiems als de cast op nog geen 30 centimeter van je afstaat. Klein puntje van kritiek is wel, omdat de vier podia verdeeld zijn door de zaal met een vleugel in het midden, niet alle scènes vanuit alle posities even goed te zien zijn.
 
 
Het verhaal van Ordinary Days volgt vier personages, Claire (Julia Berendse), Jason (Stef van Gelder), Warren (Wesley de Ridder) en Deb (Patricia van Haastrecht) in New York City op een moment in hun leven wanneer ze zich afvragen of ze wel zijn, waar ze zijn willen. Deze doorgecomponeerde musical van Adam Gwon bevat een groot aantal pakkende nummers en vooral na het laatste nummer van Claire, gespeeld door Julia, stonden de tranen ons in de ogen.
 
 
Maar ook de andere drie krijgen de kans om te stralen in deze productie. Patricia bijvoorbeeld kan, in haar rol van Deb, haar komische kant laten zien en niet alleen in de scène dat ze de professor moet gaan vertellen dat ze haar notities is verloren, maar ook de scène in het museum is geweldig. Haar tegenspeler Wesley, in zijn rol van Warren, geeft haar heerlijk tegengas en zijn spreuken zetten iedereen aan het denken.
 
 
Tenslotte speelt nieuwkomer Stef (voor MusicalNieuws geen onbekende, want wij mochten al eerder van hem genieten in Dogfight en producties tijdens zijn opleiding bij Fontys) de vriend van Claire op sublieme wijze en laat het publiek helemaal met hem mee voelen.
 
 
Onder de regie van Steven Moonen en muzikale begeleiding van Alan Evens is Ordinary Days weer een show geworden waar de makers trots op mogen zijn. Prachtig gezongen en overtuigend en vol passie gespeeld.
 
 
Ordinary Days is nog tot en met 12 juli te zien in Theaterstudio Amsterdam.