Musicalnieuws.nl

Opvliegers vliegen door in New York

Nadat de première van maandag 11 december 2017 vanwege code Rood uitgesteld moest worden, ging op maandag 8 januari 2018 in de Stadsschouwburg Haarlem: Opvliegers 3 in première en MusicalNieuws was erbij

Rick Engelkes Producties blijkt met Opvliegers een succes formule in handen te hebben, want “de overgang” blijft een dankbaar onderwerp om grappen over te maken. Ook in deel 3 blijkt dat er nog steeds genoeg grappen over verzonnen kunnen worden.

Antje Monteiro kruipt voor de derde keer overtuigend in de huid van diva Lydia. Lydia probeert krampachtig jong te blijven en aantrekkelijk voor de (jonge) mannen, maar ook bij Lydia slaat de overgang genadeloos toe. Door de overgang heeft zij erg veel last van misselijkheid en als zij al kotsend in de planten wordt gefilmd en op het internet terecht komt, staat erbij dat zij in beschonken toestand verkeerde! Om alle commotie te vermijden vlucht zij naar New York. Diva Lydia is namelijk onder haar artiestennaam Gloria Evens bekend in heel Nederland. Door te vluchten hoopt zij dat de storm overwaait.

Gloria/Lydia ging in Opvliegers 1 en 2 met haar drie beste vriendinnen op vakantie, maar dit keer gaat ze alleen op pad. In het vliegtuig leert ze de vriendinnen Joke en Shirley kennen, maar ook neurotische Moniek. Met z’n vieren gaan ze in New York de overgang te lijf.

Anouk van Nes speelt Joke, de zweverige vlogger in een slecht huwelijk. Anouk is een prachtige vrouw zelfs met een strakke bloemetjesjurk aan is zij een plaatje. Ook alle musicaldisciplines (zang, dans en spel) beheerst zij als de beste.
Joanne Telesford speelt haar vriendin Shirley, Shirley is weduwe en heeft een puberdochter die constant de aandacht nodig heeft. Joanne krijgt in deze 3de Opvliegers de kans om vocaal uit te pakken zoals zij als geen ander kan in een gevoelige solo.

De vriendinnen ontmoeten de neurotische Moniek gespeeld door Sandra Mattie op het vliegveld. Moniek is schrijfster van kinderboeken en lijdt aan veel angsten en allergieën. Sandra is werkelijk hilarisch als Moniek en laat de zaal regelmatig brullen van het lachen.

In Opvliegers 3 komen alle symptomen van de overgang aan bod en vooral de opvliegers komen ter sprake. Zelfs een keer bij alle dames tegelijk, wat uitmond in een hysterisch gekreun en met name Joke krijgt het héél heet!

Opvliegers toert nog tot en met 8 april door het land. Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de première
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025