Musicalnieuws.nl

Oproep musical Oorlogswinter volwassenen

Volwassen acteurs (25+) voor ‘’oorlogswinter’’ de musical

In juni speelt Theater de Leeuw de musical uitvoering van het bekroonde boek van Jan Terlouw. De 14 jarige Michiel raakt in het laatste jaar van de oorlog betrokken bij het verzet. In de koudste winter van de tweede wereldoorlog komt de jonge Michiel voor zware keuzes en gevaarlijke situaties te staan. 
Het verhaal van oorlogswinter wordt gedragen door zowel jonge personages als door volwassen rollen. Voor deze voorstelling zijn we nu voornamelijk op zoek naar volwassen auditanten (25+). Meld je aan voor de audities op 24 september via producties@theaterdeleeuw.nl 
Theater de Leeuw maakt musicalproducties met amateurs van hoog niveau. Oorlogswinter wordt de eerste productie die wekelijks in Theater de Leeuw repeteert en is daarnaast ook de eerste voorstelling met een gemixte cast van jong en oud. De Leeuw producties gaat na de successen titels zoals Rent, Next to Normal, Sweeney Todd en Company nu voor Oorlogswinter de musical.
Bjorn Geudens neemt de muzikale leiding op zich. Hij studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten muziektheater. Hij begeeft zich op het moment op het podium als speler in Duitsland, Nederland en Belgie.
De regie is in handen van Hanna de Jager. Ze studeerde af als docent theater aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten en regisseert en doceert. Met een voorliefde voor geschiedenis is dit de perfecte voorstelling voor haar regie.
Cindy Postma vervult de rol van regieassistente. Ze is zelf zowel op het toneel als achter de schermen bij speelfilms actief. 
We repeteren van oktober tot juni op donderdagavonden in Theater de Leeuw te Arnhem. Naast de vaste repetitiedata zijn een aantal repetitieweekenden ingepland. De voorstelling speelt van 13 t/m 16 juni. Voor deze voorstelling wordt een spelersbijdrage gevraagd. 
Voor meer informatie: https://musicalsites.nl/auditie-oproep-oorlogswinter-de-leeuw-producties/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025