Musicalnieuws.nl

Op bezoek bij meneer Green is zeker een bezoekje waard!

Op 9 november 2015 ging onder toezicht oog van schrijver Jeff Baron, het in 1996 geschreven toneelstuk “Visiting Mr. Green” in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag in première. Visiting Mr. Green is inmiddels in 45 landen en in 23 talen op het toneel gebracht en nu ook in Nederland.

Bram van der Vlugt speelt de Joodse meneer Green. Meneer Green is narrig en nors, maar eigenlijk ook wel heel komisch en met maar een klein hartje.
Oren Schrijver speelt Ross Gardiner, die door de rechter is verplicht om één keer per week gedurende 6 maanden bij meneer Green op bezoek te gaan, als straf voor zijn roekeloos rijgedrag. Ondanks zijn protesten en zijn pogingen om er onderuit te komen, is hij toch echt verplicht om te gaan.
 
Beide mannen maken er maar het beste van en tijdens gesprekken tussen de twee mannen blijken ze toch meer met elkaar overeen te hebben, dan zij in eerste instantie dachten. Meneer Green is een 86-jarige weduwnaar, die na het overlijden van zijn vrouw teruggetrokken in zijn flat leeft. Die het allemaal wel alleen redt, vind hij zelf en hij heeft de hulp van de jonge zakenman zeker niet nodig. Maar als die hulp blijkt te bestaan uit alle taken die zijn overleden echtgenote deed, zwicht hij langzaam maar zeker.
 
Zowel Van der Vlugt als Schrijver zetten hier een prestatie neer van wereldniveau en wij denken dat niemand deze rollen beter hadden kunnen spelen. Ze krijgen het samen voor elkaar om het publiek te laten lachen, maar ook te laten huilen!
 
Producent Erwin van Lambaart had geen betere spelers voor de rollen kunnen vinden, zoals hij zelf ook zegt: ‘Bram van der Vlugt is de ideale meneer Green.’ en wij kunnen niet anders dan dit beamen.
 
 
 
 
Musical 2.0 audities juni 2024