Musicalnieuws.nl

Onmogelijk om niet vrolijk naar buiten te lopen na The Prom

Op maandag 26 september was het tijd voor het feest van het jaar; De musical The Prom beleefde haar geweldige première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

Met een sterrencast als Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf en Barry Beijer in de hoofdrollen, kan het bijna niet anders dan een geweldige show zijn. Allen stijgen boven zichzelf uit en pakken het publiek volledig in. De Mimiek van Pia, de geweldige timing van Dennis, de jazz hands van Joke en de bad-boy look van Barry. Alle 4 terecht gecast als de vier sterren.

Toch moeten de grootste complimenten gaan naar het jonge talent Juliëtte van Tongeren. Als Emma neemt zij je mee in haar verhaal. Met het volledige publiek in haar greep weet zij zich volledig staande te houden tussen de vier sterren. Met het prachtige “Een kloppend Hart” weet zij het publiek ook nog te ontroeren.
Naast haar zien we de prachtige Soraya Gerrits als haar Alyssa Greene. Net zoals Juliette bezit Soraya ook een prachtige stem, die ook nog eens geweldig samen kleuren. Samen echt een plaatje, je leeft echt mee met die twee meiden. Hou deze twee dames zeker in de gaten, zij komen er wel.

Een echte ster kan alleen stralen met een geweldig ensemble om zich heen. Van hippies, tot scholieren. Alles wordt met verve gespeeld. Grote complimenten naar deze (vooral) jonge en dynamische groep talenten.

Met een onderwerp wat altijd actueel blijft is The Prom dé musical die je gezien moet hebben. Want ook al lijken we zo tolerant in ons kikkerland, er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Hou je van een feestje of wil je heerlijk lachen ga naar The Prom. Deze feestelijke voorstelling krijgt van ons 5 sterren en is nog tot en met maart 2023 te zien door heel Nederland! Kijk HIER voor kaartjes

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor de loper foto's
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025